sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

sisällötöntä

Viikonloppu oli viihdyttävä. Perjantaina mentiin varsin tehokkaiden aloitteluiden jälkeen yliopistobileisiin, sieltä baariin ja taas takaisin bileisiin. Valitettavasti saavuimme baarireissun jälkeen liian myöhään paikalle: sumomatto oli jo viety pois. ;<
Sanonpa vaan, että vielä musta tulee yliopisto-opiskelija. Siihen asti kuokkiminen jatkukoon.
Muutaman lonkeron (...) voimin innostuttiin pyörähtelemään villisti piruetteja, ja tulipa joku liuhulettikin avautumaan. Hänen mukaansa olen suuri taiteilija, joka on juuri puhkeamassa kukkaan. No näinhän se on.
Pirueteista johtuen jalat olivatkin siinä kunnossa, ettei paljoa korkokengillä enää kävelty. Aamuyöllä möngertelimme siis kotiin minä poikaystäväni kengät jalassa, poikaystäväni sukkasilteen. Luksusta.

Lauantaina mentiin poikaystäväni iskälle rentoilemaan. Lähinnä siis syömään, saunomaan ja pelaaman pleikkaria.
Tästä muistuikin mieleeni, miten todistin jälleen kerran hallitsevani tilanteen kuin tilanteen. "Kerrankin kunnon löylyt!", oli pakko päästä heti asiantuntevasti pätemään saunaan astuessani. Muuten hyvä, mutta joku oli unohtanut laittaa saunan päälle. :''D

Eilen pikavisiitti Kannelmäen kirppikselle. Löysin aika kivan laukun neljällä eurolla. Valkoinen laukku olikin jo jonkin aikaa ollut ostoslistallani, ja tässä on erityisen kiva tuo etuosan ommel.


Feat. ryppyinen kotipaita.


Mystisiä ovat elämän tiet. Juuri silloin, kun ei vaan millään olisi aikaa lukea, ryömii sisäinen lukutoukkani esiin. Toki luettua tulee muutenkin - ainakin muutamia kirjoja kuukaudessa - mutta joskus tulee vaan näitä überkausia kun ei haluaisi muuta tehdäkään. Jos mulla vain olisi aikaa, kukaan ei saisi mua irti näistä:


Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys - Aina vaan niin paras. Koukuttava, nerokas, ällöttävä, psykedeelinen, mahtava. Tykkään valtavasti kirjoista, joissa realistinen maailma sekoittuu astetta mystisempään ja taianomaisempaan miljööseen.


Gabriel García Márquez: Rakkautta koleran aikaan - Ihmeellistä, miten tämä on jäänyt multa lukematta. Kyseessä kumminkin yksi lempikirjailijoistani. Kirjasta on tulossa elokuvakin nyt, jonka haluun ehdottomasti nähdä.


J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta - Voin suoraan tunnustaa, että tässä on kirja, joka on vaikuttanut elämääni enemmän kuin mikään. Pahin LotR-nörtteilyvaihe on ohi, mutta suuri kiintymys ja läjä muistoja on jäänyt jäljelle. Viime lukukerrasta on jo useampi vuosi, ja nyt tekisi NIIN paljon mieli lukea taas. Mutta ensin kirjoitukset pois alta. Aivan lähiviikkoina oon menossa hankkimaan myös nilkkaani aiheeseen liittyvän tatuoinnin.


Mika Waltari : Sinuhe egyptiläinen - Pakko myöntää, etten ole vielä ikinä lukenut Sinuhe egyptiläistä. Pitkään on himottanut, ja monesti olen jo lukenut ensimmäiset sivutkin, mutta aina on ilmennyt jotain (muka) tärkeämpää. Tilanne on korjattava mahdollisimman pian.


Aino Kallas: Sudenmorsian - Eräänä päivänä syyllistyin jälleen kerran tekemään kirjaesitelmän lukematta itse kirjaa. Itse kirjaesittelystä tuli hyvä arvosana, kirja taas jäi kummittelemaan mieleeni. Ainoa ongelma on kirjan löytäminen. Mulla ei ole kirjastokorttia, joten ostan kirjat omiksi. Mutta mahtaako mistään kirjakaupasta tätä löytää? Antikvarioita olen satunnaisesti kierrellyt, mutta ei ole sattunut vastaan.


Milan Kundera: Olemisen sietämätön keveys - Mulla on ärsyttävä tapa lukea hyväksi toteamiani kirjoja uudestaan ja uudestaan, kymmeniäkin kertoja. Tätäkin jaksan hinkata edestakaisin aina useamman kerran per vuosi. Pitäisikö kenties tutustua uusiinkiin kirjoihin ja antaa niille mahdollisuus? Ehkäpä, mutta tästä kirjasta en vaan luovu ikinä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisessa kirjakaupassa on ainakin ollut tota Aino Kallaksen kirjaa myynnissä, tiiä sit onko enää! Eri kiva blogi, jäin heti nalkkiin sun hauskaan kirjoitustyyliin :)