torstai 17. huhtikuuta 2008

back then

Noniin, nyt tulee kuulkaas hyvää settiä! Toivottavasti tää ei karkota kaikkia uusia lukijoita. 8---D Aiheena siis meikäläisen sielunelämän heijastuminen pukeutumiseeni viime vuosien aikana - alkaen murrosiän alkutaipaleilta!


Meikä 14 vee. Kaikkia värejä mahdollimman paljon yhteen ja se oli siinä! Jos neonvärisiin asusteisiin kauttaaltaan sonnistautuminen ei riittänyt, niin ONNEKSI mulla oli tää viehättävä tukka tuomassa lisämaustetta! Otsatukan alla voitte nähdä häämöttämässä eyelinerillä piirretyt, puolikaaren muotoiset kulmakarvani.
Ihmettelin pienenä ja viattomana tyttösenä, miksi tähän kuviin tuli pervoja kommentteja vanhoilta sediltä. 8----/


Sit täytin 15 vee, ja päästinkin Japani-vaiheeseen! Sushi oli mun lempiruokaa, vaikka en ollut koskaan kyseistä ruokaa edes maistanut. Osasin sanoa japaniksi moi, ja koin olevani oikea guru. Pukeuduin mustavalkoiseen AINA ja olin omasta mielestäni ihan vitun tyylikäs. Raahasin pandapehmoleluja mukanani ja tukan värjäsin ronskisti mustavalkoiseksi.


Viidennentoista ikävuoteni lopussa ostin ekat converseni ja sisälläni kasvoi kapinahenki yhteiskuntaa kohtaan. Olin tosi cool ja heiluin joka päivä kaljapullon varressa Kiasman nurtsilla. Kulmakarvoja mulla ei yhä edelleenkään ollut, ja pandat pysyivät kaljoittelun huumassakin menossa mukana.


Hieman ennen lukion alkua kuulin sellaisesta väristä, kuin SININEN. Ja päätinpä pistää koko pehkon uuteen uskoon! Sininen tukka oli mulla ehkä puolisen vuotta. Väri haalistui ahkeraan tahtiin, ja värjäilin pääkarvoitustani noin viikottain, kunnes tajusin että ei helevetti. Pukeutuminen oli yhä mustavalkoista, kunnes aloin löytää myös punaisen - joka näytti muuten erittäin tyylikkäältä sinisen pehkoni kanssa.


Goottiuden aika vuonna 2005. Ilmeestäkin huomaa, ettei tässä tyylissä ollut kovin luonteva olo... Sijoitin satoja euroja vaatteisiin, joita pidin ehkä pari kuukautta. Hallelujah. 12 sentin korot ja tukala korsetti 24/7 takasivat sen, että näytin goottihenkisesti sopivan kärsivältä. Tukan sentään tajusin värjätä mustaksi.

Goottikauden jälkeen aloin viimein tajuta, että ei näin. Siitä asti oma tyylini on lähtenyt muotoutumaan. Nykyään mulla on (ainakin omasta mielestäni) aika selkeä linja, joka ei kuitenkaan orjallisesti noudata tiettyä tyyliä. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen saanut jonkinnäköistä itsevarmuutta tähän hommaan.

On se muuten kumma, miten osa nykynuorista on nykyään niin tyylikkäitä. Mutta kaikesta huolimatta olen ylpeä menneisyydestäni. \,,/ Jotta toiset voivat olla tyylikkäitä, on joidenkin uhrauduttava. ;/

Niin et paistaa se aurinko risukasaankin!

35 kommenttia:

suksi kirjoitti...

Wow, ei uskoisi sinulta noin räväkkää historiaa, ihanaa nähdä joku joka on uskaltanut irroitella, voit minusta olla ylpeä tyylihistoriastasi 0_o.

Anonyymi kirjoitti...

hahahaa vauuuuu oot mahtava:)))))))))))))))

Anonyymi kirjoitti...

Wau, ei voi muuta sanoa. Aikamoisen "etsikkoajan" olet käynyt, mutta lopputulos on nyt upea. Olet todella tyylikäs, kaunis nuori nainen.

christina kirjoitti...

Minusta nuorena on hyvä kokeilla rajojaan ja niille kokeiluille on sitten hyvä nauraa jälkikäteen. Rakastan tämmöisiä postauksia! Itsekin olen ailahdellut laidasta toiseen (tosin en ehkä näin radikaalisti kuitenkaan, vaikka kyllä minultakin ne ernu-vuoteni löytyivät :D), mutta niiden kausien summasta varmaan sitten lopullinen ja kaikista omin tyyli sitten alkoi hiljalleen muotoutumaan.

Sinun tyylistäsi on muotoutunut ainakin varsin upea.

Dee kirjoitti...

Aww, nää tyylinmuotoutumisjutut on aina tosi mielenkiintosia, varsinkin jos on ollut jotain ernukausia!

Tiija kirjoitti...

Siniset!
Mulla oli _vaan_ vihree tuCCa.. Sillon ku olin täyttämässä "jo" 18.. ::D

sarakissa kirjoitti...

Aikamoisen muodonmuutoksen oot kokenut!
Oon muuten huomannut näistä bloggareiden muodonmuutos-jutuista että aika monella on erottuvaa tyyliä taustalla, ja varsinkin näitä japani ja/tai gootti-kausia. Mutta on sitä itekin tullut kokeiltua yhtä jos toista tyyliä, joille nyt voi vain nauraa. Ehkä sitä taas joskus viiden vuoden päästä nauraa makeesti tän hetkisille kuville että huh xD

MouMou kirjoitti...

Haha, mahtavia kuvia!:D Mutta tuo goottityyli kyllä kieltämättä pukee sinua.;) Silti nykyinen vie voiton.

kofeiin kirjoitti...

Ei älä, mä osasin jotenkin arvata ton tyylimenneisyytesi.. ehkä pikkasen kirjoitustyylistä paistaa läpi, että et ole näitä tylsiä vintagekirpparimörköjä, vaan taustalta löytyy jotain populaarimpaa.

Ite en ollu tukkaväreissä niin räväkkä, mutta joo oli tää kaikki GOTHEC LOLEEHTAH ja muu sellainen setti tosi in. Pistin itsekin satoja euroja lollergothic vaatteisiini, ja nyt en tiedä yhtään mitä niillä tekisin. Myös punkkari ja preppy-tyylejä tuli kokeiltua. :--D Juttu idea: miten hävittää jäljet vanhoista (kauheista tyyleistä) ja päästä eroon esim. ernu-leimasta? Plus, mihin ihmeeseen lykkäsit vanhat kalliit goottireleesi, tuskin uffille? (mietin itse mitä tekisin omilleni)

rakastan blogiasi<3

suke kirjoitti...

Voi vittu kiasma-kuva <3____<3 TIESITKÖS, siitä kuvasta meidän ...vähemmän yhteinen taival on alkanu! Rakastuin tohon vaan liikaa ja asd pakko paljastaa että toi kuva on ollu mun näytön taustakuvana... mut siitä nyt ihan hiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

mistä voisi muuten löytää oma tyyli ellei vähän kaikkea ole tullut kokeiltua? ole vain ylpeä että noin nuorena sitten se tyyli löytyi.

Midinetti kirjoitti...

Voi, ihania kuvia XD! Ihan loistava aika/tyylijatkumo sulla. Sääli, että kävin omat etsikkoaikani ajalla ennen digikameroita, joten karmeimmat hippipunkkaririiviöviritykset jäävät näkemättä. Voin kertoa, että näytät huomattavasti paremmalta, kuin minä aikanani ;D.

nelliina kirjoitti...

Katos tyttöä :D mullakin on tuo ihanainen gottivaihe takana, mitä fanitan edelleen vaikka en näytä enää siltä. Luulen että ne jotka on revitelleet tyylillään mihin suuntaan tahansa nuorena, ovat paljon avoimempia uusille jutuille ja näyttäville asuvalinnoille loppuelämänsä. Joten pelkästään hyvä asia että uskaltaa!

Musta ei ainakaan olis kiva katsoa valokuvia ajalta yläaste ja eläkeikä, ja todeta että jaa-a, samalta on näytetty 50 vuotta.

Jose kirjoitti...

Ihanan värikäs tyylimenneisyys sulla! Kyllästyitkö tyyleihisi pikku hiljaa vai vaihdoitko lennossa täysin erilaiseen tyyliin?

annu kirjoitti...

:DD tummoiset 'historia'-kuvat on kyllä hauskoja.. miulla ei oikein ole es ollut mitään vastaavia, noin radikaaleja muutoksia. joskus yritin pukeutua niin kuin muut, ns. teinimassan mukaan eikä siitä tullut yhtään mitään. Olenkin kääntynyt tähän hiukka rähjäiseen tyyliin, luultavasti pysyvästi. nämä sotkuiset peikon rastat ei ainakaan siistinnä tätä ilmettä :DD
paitsi nyt kyllä tuntuu että blogimaailma on ruvennut viemään minua(kin) hiukan siistimmille vesille, nykyään saatan jopa miettiä mitä laitan päälle.

siul taitaa olla aika vahvat hiukset, kun noin hyviltä näyttävät :o rastoissa on se hyvä puoli, että ei tartte miettiä onko kakshaaraisia tai muita vaurioita.. :D

Herttainen kirjoitti...

Mä luulen kyllä että monilla vaihtelee teinivuosina tyyli paljon, vaikkei ihan noin rajusti. Ainakin kun yläastekuvia katselee, niin joka vuosi oli mulla erilainen tyyli... Noista värikkäistä hiuksista ja muutenkin oudoista kampauksista ja semmosista on sitten vanhempi pikkusiskoni pitänyt huolta. Sen Japani-innostus tosin ei ole ehtinyt missään vaiheessa laantua ja kolmatta reissua jo suunnittelee, japanin kieli sujuu ihan mukavasti ja japsilapset kolme vuotta sitten kovasti ihailivat hänen kolmivärisiä hiuksiaan. Japsiparat kun eivät niin helposti saa mustaan kuontaloonsa värejä tarttumaan...

Mulla on varmaan jostain lukion loppupuolelta lähtenyt se tyyli missä edelleen viihdyn.

clémentine kirjoitti...

Vou! Aika räväkkä menneisyys tosiaan! Tää oli huippupostaus, hauska nähdä miten sun tyyli on muuttunut. Ja varmaan hauskaa katsoakin omia vanhoja kuvia, oikeastaan harmittaa etten kokenut koskaan mitään kunnon japaniernu/gootti vaiheita, olis hauska repeillä omille kuvilleen..

Anonyymi kirjoitti...

haha muistan noi kaikki kuvat :_DDD <3 mmmo minä en stalkkaa. (........)

iidaelina kirjoitti...

Mulla on lähes yhtä räväkkä historia, tosin ei ehkä pokka riittäisi niiden kuvien esittelyyn julkisesti :-DD

Upeaakin upeamman tyylin olet nykyään kyllä löytänyt!

vippe kirjoitti...

Anteeks, ajattelin ensin että sulla on ekassa kuvassa vappuperuukki :D

Paljon oot kokeillu ja hienoa, että se oma juttu on nyt löytynyt. Minä en ole sitä tehnyt vieläkään...

roza kirjoitti...

EMpäs olisi uskonut sinusta noin paljon eri asioita ! ;o
Eniten pidän kuitenkin nykyisestä tyylistä. :--'D

Suna kirjoitti...

Ihania kokeiluja on ollut matkan varrella, kyllä teininä kuuluukin kokeilla. Itselläkin löytyy "pari" luurankoa kaapista, mutta silti ihan lämmöllä muistelen niitä eri tyylejä, joita tuli kokeiltua. Tuo sinitukkakuva on muuten ihku! :)

saij kirjoitti...

ei jumaleissöööön muistan ton pinkin tukan ja ah kaiken siltä ajalta :') miksi olen näin stalkkeri :')

Anonyymi kirjoitti...

huih, aika rohkeaa touhua, ei voi muuta sanoa :)

Anonyymi kirjoitti...

aika villiä menoa :--D hyvä postaus !

sophia kirjoitti...

Herranjestas, en kyllä tiiä ketään jonka tyyli ois muuttunu noin rajusti noin monta kertaa! :D Mahtavaan tyyliin oot kyllä päätynyt, ihan tänään vasta tänne löysin ja aion kyllä palata jatkossakin. :-)

juhhan kirjoitti...

mielenkiintoinen muodonmuutos. :D

Lilya kirjoitti...

No jopas on ollut räväkkä historia! Sun nykyinen tyyli puree kyllä parhaiten ;>

Anonyymi kirjoitti...

Oi täytyy kyllä sanoa että tämä blogi on kiva ja heti nousi yheksi suosikeistani. Hei uus postaus jo, pliiiiiis! :D Voi sika ku oot kaunis.

Juliet kirjoitti...

kiva historia!
Omani on ollut samaa mössöä jo niistä ajoista kun äiti vielä valitsi vaatteeni.
Tuo gootti -aika vaikuttaa jo tosi hienolta mulle...

Anonyymi kirjoitti...

Oot tietenkin upean näkönen nyt, mutta mun mielestä nuo siniset hiukset on ihanat! xD Mitähän sekin sitten kertoo musta... Ja kiva blogi sulla, tykkään! Heti kun tänne eksyin oli pakko lukea kaikki postaukset. :)

RagDoll kirjoitti...

Kyllä siihen meni kauan, että löysit oman tyylisi, mutta kyllä se näyttää olevan sen arvoista. ;) Arvostan rohkeuttasi ja suoria mielipiteitäsi. itselläni on ollut sama tukka jo lähes kymmenen vuotta, joten kyllä se vaihtelukin virkistäisi. =D

Anonyymi kirjoitti...

mä jotenki tykkäsin tost ekan kuvan hiusväristä. itellä ollu vaa joskus sinistä ja vihreetä raitaa ja myöhemmin kirkkaanpunaset. eli ei mitää kauhee radikaalii. nykyää pysytelly parissa värikkäässä raidassa jotka laitan pidennyksinä (en uskalla omaa hiusta lähtee kerra vkos värjää)
ihanan värikäs sun tyyli menneisyys muutenki.

xylitol kirjoitti...

Mulla on sama juttu, että vasta viime aikoina on löytynyt oma linja.. Ja kauan aikaa siihen menikin. Olin ylä-asteella ja lukiossa todella epävarma puketumisestani, ja tyyli vaihteli sen mukaan.

Ja miks mä en saa ikinä kirjoitettua sanavahvistuksia ekalla kerralla oikein?! :D

Mimi kirjoitti...

HEI muistan ihan selvästi ton ekan kuvan jossa sulla on pinkkivihreät hiukset! Kävitkö niihin aikoihin Wicked Forumissa? :D