maanantai 26. toukokuuta 2008

hajuvesistä

Rakastan hajuvesiä ja ylipäänsä kaikkia tuoksuja. Mun kuuloaisti on melkoisen säälittävä, ja jos olisin syntynyt muutamaa tuhatta vuotta aiemmin niin olisin luultavasti joutunut sapelihammastiikerin kitaan heti ensitöikseni. Sitä vastoin hajuaistini on tarkkaakin tarkempi, ja olen aikojen saatossa kiinnittänyt huomioni erääseen asiaan - melkoisen suuri osa ihmisistä haisee.

Eräs suurimmista kammoistani ovat palasaippuan tuoksuiset mieshenkilöt. Siis hyi. Toinen yhtä kammottava haju on lähes poikkeuksetta yläasteikäisten poikien ominaishaju, jota en halua edes miettiä tai menee yöunet. Tai entäs haju, joka lehahtaa usein päälle viiskymppisistä mieshenkilöistä: perunamaan ja kölninveden sekoitus. Aivan sietämätöntä.

Itse pidän hajuvesiä asusteena siinä missä kenkiä ja meikkiäkin. Miu Miun mekko ei paljoa lohduta jos hikiset kainalokarvat hyppivät villisti tuulessa. Muutenkaan en ymmärrä tätä uutta sukupolvea, joilta löytyy kyllä pakkelia naamasta vaikka koko kylän tarpeisiin, mutta deodorantista ei ole koskaan kuultukaan, saati sitten lakanoita vaihdettu kahteen vuoteen. (Kyllä löytyy kokemusta tällaisestakin.)

Mutta palatakseni takaisin tähän hajuvesiaiheeseen, tässä omassa käytössäni olevia tuoksuja:


Elisabeth Arden - Green tea
Tämän ostin jo muutama vuosi sitten laivalta. Käyttö lopahti aika nopeaan, kun kaverini nimitti tätä vessanraikastinhajusteeksi. Tästä traumatisoituneena hajuvesi lojui kaapissani aina tähän kevääseen saakka, kunnes päätin että sanokoot kaverit mitän vaan. Mä tykkään.






Sergio Tacchini - Donna
Tämän ostin laivalta kavereiden painostuksen alaisena, mutta vähällepä on käyttö jäänyt. Aluksi olin aivan innoissani, mutta muutaman kuukauden kuluessa aloin vierastaa tuoksua aina vaan enemmän. Makean pistävä haju ei ole mun juttu. On kuitenkin tiettyjä tilanteita, jolloin tykkään käyttää tätä.




Cindy Crawford - Feminine
Tämän sai viime jouluna lahjaksi. Pari kertaa tullut iltamissa käytettyä, mutta tuoksu on sen verran voimakasa että arkikäytössä tätä en osaisi käyttää.





Loppuun vielä miesten hajuvesi, jota en voi vastustaa:


Giorgio Armani: Acqua Di Gio
Kehrään kuin pieni kissa kun tämän tuoksu kantautuu nenääni. <3___<3 Onneksi poikaystävä on jo ymmärtänyt että muihin hajuvesiin ei ole kajoamista.





Mitä hajuvesiä te käytätte?

P.S. Laittakaapa äänenne vasemmalta löytyvään ikäkyselyyn!

40 kommenttia:

Amy kirjoitti...

Tällä hetkellä aktiivisessa käytössä Lancômen Hypnose, Lacosten Touch of Pink sekä ehdoton suosikkini DKNY Red Delicious.

Juhlakäytössä Diorin J'adore.

anna kirjoitti...

Lancome Miracle (niin kulunut tuoksu, kaikilla oli sitä yhteen aikaan), Escadan Into the Blue, Dolce&Gabbanan By sekä Bossin Pure Purple löytyy hyllystä tällä hetkellä. Mikään noista ei oo "just se" ja sekös ärsyttää, ei tunnu löytyvän sitä täydellistä. Ja epäilen muuten et tuo Bossin tuoksu olis feikki (vaikka ostettu ihan tax freestä Venäjältä), ku on niin lällyntuoksuinen verrattuna muihin Bosseihin.

Tuoksuissa on ihanaa se, kun tulee joku tietty aika niin vahvasti mieleen. tai muisto. Usein kun poikaystävä on pidempään poissa, niin menen sen vaatekaapille sniffaamaan sen vaatteita :) tulee turvallinen olo.

Alisa kirjoitti...

Oi, miten kiva postaus taas kerran. Hajuvesistä suosikkini on Dolce & Gabbanan The One niminen tuoksu. Olen aivan haltioitunut. Sen jälkeen, kun palkka kesätöistä tupsahtaa tililleni käyn ostamassa tämän ihanuuden <3 Ehdottomasti suosittelen.

Anonyymi kirjoitti...

jooo!! taisiis että joo, mäki oonr ekisteröiny ton useampi ihmisten haisemisen. ja hengitykset, en tajua, en oo vielä koska haistanu hajutonta henkäystä. ite hinkkaan itteeni hullulnlailla suihkussa tulikuumassa veessä jollaa tajunnatapposaippuoilla, että en haisis.. ihmiseltä. nii ja toi hiki, mä en ymmärrä, miten niinki vaivatonta tuotetta ei vaa tajuta käyttää. muistelen edelleen kauhulla kokeiden palautspäiviä, ku entisen ahtaan kouluni käytävät täytty hikisistä kainaloista. hyi saatana.

haha, mun äiti käytti tota donnaa joskus ihan vakkarituoksunaan. mä taas tykkään käyttää liian tunkkasia mysterioys woman-tuoksuja. no en oikeesti. :( nyt just mulla on käytössä valentinon rock 'n' rose, carolina herreran caroline (tai joku?) ja öö diorin dolce vita (tätä hyvin vähän ja harvcoin, äidin vanha ja käyätn tätä aina ku o surulline olo :'--()

Anonyymi kirjoitti...

Miun blogist löydätkin suosikkihajuvedet, mutta aivan ehdoton ykkönen atm on Emporio Armanin Diamonds, vaikka ensin sitä karsastelinkin.

Nää hajuvesi- ja muutkin tuotekokemuspostaukset on kivoja, voi vertailla omia kokemuksiaan <:

KIIA kirjoitti...

Kiva postaus jälleen ja mielenkiintoinen aihe :). Itse vierastan arkena hajuvesiä ja silloin tulee käytettyä mm. avonin marjaisen tuoksuisia body spraytä. En voi muuten henk. kohtaisesti sietää kun joku ei ole pessyt hampaitaan ja henki haisee puhuessa. "-.-
(-Ly)

hanna kirjoitti...

Mä oon kanssa ihan hulluna hajuvesiin ja varsinkin niiden mainoksiin <3_<3 Tällä hetkellä käytän Chanelin Chancea, Cuccin Envy Me:tä, CK:on One Summeria ja randomeja J.LO:n hajuja. Mut kuulemma kuitenki tunnistaa tosta Chanelista. Yyh pahat hajut aiheuttaa painajaisia mullekin, varsinkin ratikoissa. .___.

MouMou kirjoitti...

Escadan Tropical Punch - now and forever.;)<3 Onhan niitä muitakin, mutta tuo on ylitse kaiken!:D

Anonyymi kirjoitti...

Sain joskus tuon green tea:n lahjaksi ja olen sen sittemmin hylännyt juurikin vessamaisen ja jotenkin hailakan tuoksun takia. Olen hyvin nirso tuoksuista ja saan päänsärkyä ja aivastuskohtauksia lähimmäisten liiallisesta parfyymin lotrauksesta :P

Käytössäni on DKNY:n Be Delicious, jonka purkkikin on aivan herkullinen :) Joskus Escadan Pacific Paradise, koska se on kätevän kokoisessa 5 ml putelissa reissuja ajatellen. Pullon käytettävyydellä on yllättävän paljon merkitystä, varsinkin kun matkustelee viikonloput rakkauden perässä :D

Hakusessa olisi joku uusi herkku kesän kunniaksi, mutta etsintä käy hitaasti kun voi haistella ja testailla kaupoissa vain muutamaa kerrallaan.. Sen jälkeen ei kahvin pavutkaan auta vaan on pakko siirtyä raittiiseen ilmaan.

Miehelle Diorin higher, slurps :D

-Daeph

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä suihkuttelen S by Escadaa, jonka sain joululahjaksi. Putelilla on sen verran paljon tunnearvoa, ettei tuoksu ole edes ykkösasia :)

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän en moisia kemikaaleja käytä. Tyydynkin siis täältä metsästä löytämiini luonnon antimiin. Esimerkiksi pihlaa kun hieroo kainaloon on naapurin mansikki heti valmis vaikka mihin!

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on käytössä Egyptissä seikkaillessa vastaani tullut puteli mysteerilitkua. Tuoksu on luonnollinen, mutta ehkä hieman liian mieto. Kuulema jostain paikallisesta kukasta revittyä esanssia.. Ei voi tietää.. Saattaa olla että kyseessä on kamelin sylkeä tai muuta mukavaa luonnontuotetta ^^

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ihan sama juttu! Eli liiankin hyvin toimiva hajuaisti. Jätit vielä mainitsematta etovan hengityksen, se jos jokin on oikea karkoitin.

Itselläni on tällä hetkellä käytössä Cacharelin Amor Amor, Moschinon Funny, Christina Aguileran nimikkotuoksu, L'eau par Kenzo, Lancomen Oui! ja Calvin Kleinin Eternity. Himoamislistalla on vielä Versacen Bright Crystal.

Vaihtelen tuoksua pukeutumisen ja fiiliksen mukaan, esimerkiksi Aguileran tuoksu sopii naisellisiin korkkaripäiviin :).

Anonyymi kirjoitti...

jo... hajuaisti on liiankin hyvä, muttei kuuloaisti ole huonompi, vaan näkö... pidän hentoisista, puutermaisista tuoksuista. käytän vain vähäsen, ja suosikki tällä hetkellä on vanhanaikaisessa pullossa oleva yves rocherin "comme une evidence".
en pidä siitä kun ihmiset latraavat liikaa parfyymiä päälle. yksi yliblondattu äiti joka harvemmin hakee poikansa koulusta varmaan käyttää pullon päivässä. en minä miksi mutta vaikutelma on jotenkin halpa.

Peippo kirjoitti...

Löysin ehdottoman lempituoksuni viime marraskuussa, Ralph Laurenin Ralph Rocks (vai onko se pelkkä "Rocks" tai "Rock"? en ole oikein saanut selvää). Pyysin sitä joululahjaksi ja sain sen! Rakastan sitä, juuri täydellinen. Mitään muuta en edes tarvitse.

Harmittaa vaan, tällä hetkellä käytän Herbinan Linum -parfyymidödöä, joka (kuten sanasta "parfyymi" voisi arvata) on hajustettu. En tahdo sekoittaa kahta ihan eri tuoksua keskenään ja siksi en voi käyttää tuota Ralph Laurenin tuoksua. Ostoslistallani onkin uusi, hajuton dödö.

Peippo kirjoitti...

Ai niin, lisäksi tykkään Emporio Armanin Diamondsista. Sen ihanuus tosin kompastuu pulloon, joka on ihan järjettömän ruma, ihan jalkapallon näköinen.

Karsastin ensin myös Kylie Minoguen Showtimea, mutta oltuaan pari tuntia ihollani ei ollut ollenkaan niin paha mitä pullossa. Minulla on sitä pieni näytepullo ja jos ilmestyy sopivat juhlat eteen niin saatan harkita sen käyttämistä.

Anonyymi kirjoitti...

ah elisabeth arden!<3 miten niin vessanraikastin???:D ainut hajuvesi jossa äitin ja miun maku kohtaa! tekis mieli ostaa omakskin.
itellä hajuvesiä tosi niukasti, säälittävät nejkä joista kahta käytän; 1. naomi cambell cat deluxe at night, parempi kuin pelkkä deluxe. käytin päiväversiota nini että suihkuttelin aina hajuvesi osastolla sitä (esim. jos oli lenkillä niin hyvin pysty käymään suihkauttamas vähän..) ton ostin sit laivalta. 2. jennifer lopezin miami glow. nää miun tuoksut on just tämmöstä julkkisten lanseeraamaa.... mut ovat vaan niin hintavia, et harvoin tulee ostettua. :( mut noi kaks kyl riittää ihan hyvin.

suuri yllättäjä hajuste osastolla: paris hiltonin can can! se tuoksui hyvälle!! oltiin kaverin kans et mitäää, pullokin kun oli niin mitätön. hajuvesipullon pitäisi muuten olla kaunis!

ja hyi pahanhajuiset ihmiset.... nyyh. joidenkin ihmisten ominaishaju on kammottava. johtuu vissiin sit elämäntavasta.. jos asuu paskan keskellä niin kyllä se ainakin nenässä tuntuu,yleensä myös näkyy.
miun nenään käy pahasti kaikki jotka haisee pistävälle. :D ihan kuin nenä kärähtäis ku nuuhkasee..

HEIDI kirjoitti...

amy: No siinä on kyllä hajuvettä joka lähtöön!

anna: Mäkään en ole sitä täydellistä tuoksua vielä löytänyt, joka harmittaa kyllä. ;<

Tuoksut tosiaan tuovat tosi vahvasti muistoja mieleen. Mullakin oli poikaystävän teeppari mukana tossa helmikuussa kun oltiin hurjat 7 päivää erossa. :D

alisa: Pitääpä käydä nuuhkimassa!

sarreparre: Joo.... Onneksi lukioikään mennessä SUURIN osa on jo tajunnut tän henkilökohtaisen hygienian ylläpidon merkityksen. Toista se oli yläasteella. 8D
Mulla oli ihan lempparina yks Carolina Herreran hajuvesi, mut just mun tuuria että sen valmistus lopetettiin. ;<

pipa: Kyllä se elämä pyörii hälyyttävän paljon näitten pakkeleiden ja tärpättien ympärillä. :D Että ihan kiva lukea muidenkin kokemuksista.

prinsessakakku: Joo en ymmärrä miä siinä hampaidenpesemisessä on niin ylitsepääsemätöntä... Eräs luokkalaisena juuri kehuskeli että pesee hampaansa vain treffeille mennessään (eli ei luultavasti ikinä 8---D)

hannae: Metroissa vasta pahalta haiseekin! Muovipenkkien haju yhdistettynä Kontulan laitapuolen kulkijoihin. Nam..

moumou: Totakin pakko käydä haistelemassa, heräs mielenkiinto sen verran. :D

anonyymi: Taitaa riippua ihan yksilöstä että miten hailakalta se iholla tuoksuu. Mulla Green Tea taas on yksi ainoista tuoksuista, joka säilyy koko päivän.
Hajuveden valinta on tosiaan hidas prosessi! (Pakko tunnustaa että luulin vielä puolisen vuotta sitten että ne kahvinpavut on siinä koristeena.......)

anonyymi: S by Escada on tosiaan aika jees! Mikäli oikein muistan.

anonyymi & anonyymi: Moi....

anonyymi: Aguileran tuoksusta tykkään kovasti! Melkein harkitsenkin ostavani sen, kun rahatilanne paranee. Ja se pullohan on aivan lumoava. <3___<3

susanne: Joo hyi liikalatraaminen on kammottavaa. Varsinkin jos kyseessä on a) joku übertunkkainen mummohajuvesi tai b) Seppälän "mansikka"suihke 8D

peippo: Hajuvesissä on mielenkiintoista toi että ne saattaa tuoksua iholla ihan erilaiselta kuin pullossa. Ja eri ihmisillä aivan erilaisilta. Se niistä tekeekin niin jänniä.

annu: Noniinpä! Mä tykkään siitä ihan hulluna, vaikka mielipiteet tuntuvat jakautuvan suuntaan jos toiseen.
Joo hyi ominaishajut voivat olla ihan kammottavia. Henk.koht. vihaan esim. sellasta ällöttävää fleecenhajua sekä mökkimäistä räsymattohajua...

Tiija kirjoitti...

Yhyy, mulla on vaan Naomi Campbellin Cat Deluxe sekä Diorin Forever and ever Dior -hajuvedet. Mutta toisaalta sama se, rakastan juurikin noita kahta tuoksua aivan kamalasti. Ja omiin tarpeisiini nuo kaksi riittävät kyllä vallan mainiosti (vaikka oliskin kiva, jos olis varaa ostella tuoksuja enemmänkin, tai että joka tilanteeseen olis ns. oma tuoksu). :)

Mirell kirjoitti...

Herkkänenäinen ilmoittautuu. Valitettavasti meikällä taitaa olla joku hajuyliherkkyys tms. sillä suurin osa hajuvesistä saa lähinnä aikaan migreenin. Joten ei niitä mulle, kiitos! Mutta ihmiset, jotka eivät huolehdi hygieniastaan tai vaihtoehtoisesti nämä turkistädit, joilla on litra jotain myskiä niskassaan, saavat esim. bussissa aikaan ällöreaktion. Pliis, ajatelkaa muita ihmisiä! Joskus on ollut pakko siirtyä julkisissa pois ikkunapaikalta väittämällä, että jään seuraavalla pysäkillä, koska vieruskaverin lemahdus on ollut oikeasti niin kova, että oksennusreaktio on ollut _todella_ lähellä...

Herttainen kirjoitti...

Mun oma kestosuosikki on Bruno Banani. Tosin käytän vain juhlissa jne. joten yks pullo on riittänyt mukavasti tähän asti. Deodorantti aina hajusteeton samoin kuin kosteusvoiteet. Riittää että muut suihkuttelee ympärillä kaikkea mistä tulee huono olo...

Herttainen kirjoitti...

Ja piti vielä sanoa ettei se ole banaanin tuoksuinen vaikka nimi niin voisi antaakin ymmärtää :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, en olekaan ennen kommentoinut sinua vaikka blogiasi luenkin, mutta kerta se on ensimmäinenkin :>

Tuo Donna löytyy minultakin, ja tykkään siitä kovasti vaikka nyt alkaakin pieni kyllästyminen uhata. Pitäisi lähteä hajuvesiostoksille! Lisäksi mulla on Guccin Envy Me (joka on varattu lähinnä juhlatilaisuuksiin) ja Escadan Sentimental (jota en muka voi enää käyttää kun paljastui että eräs luokkalaiseni käyttää samaa :DD).

Anonyymi kirjoitti...

OI, ajattelin kun luin postaustasi, että vihaat tuota nimenomaista giorgio armanin 'hajuakin', mutta yllätyin tosi positiivisesti kun näin sen kuvan lopussa! ja ah, se on ihana tuoksu <3 :) ja hah, munkin poikaystävä käyttää sitä, muuta se ei saa käyttääkään >:) ihana tuoksu.

ps. oon lukenut blogiasi alusta asti , kuitenkin mitään kommentoimatta ;) hyvä blogi.

Jenni kirjoitti...

Tuo Armanin Acqua di Gio on aivan jumalainen tuoksu! Pääni kääntyy välittömästi, jos nuuhkaisen tuon tuoksun jossakin. Olen joskus jopa baarissa pelkästään nenäni johdattamana mennyt juttelemaan jollekin kaksilahkeiselle. :D Anonyymi Daeph mainitsi myös Diorin Higherin, se kelpaa myös, kuten muutama muukin raikas tuoksu. Mutta ei ole Gion voittanutta! ^^

Itselläni vakiokäytössä on tällä hetkellä Versacen Bright Crystal, joka on ollut suosikkini jo syksystä asti. Muita kestosuosikkeja ovat Davidoffin Cool Water for Women ja Echo sekä Calvin Kleinin klassikkotuoksu Be. :)

Anonyymi kirjoitti...

Omat suosikkini tulevat Kenzolta, L'Eau par Kenzo ja Flower by Kenzo (olen 90% varma, että kirjoitin väärin). Ensimmäinen on aika raikas ja vähän sitruunainen(?) ja jälkimmäinen sitten nimensä mukaan tuoksuu kukkaiselta, aivan mielettömän ihania molemmat. Sitten löytyy tietysti myös monia muita hajuvesiä, mutta noi on ne kestosuosikit :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään niin sanotuista "luontaisista" tuoksuista, joten käytän The Body Shopista ostamaani Zestini-tuoksua, joka tuoksuu sitrushedelmiltä (ja on tällä hetkellä loppu, eikä ole varaa ostaa uutta).

Anonyymi kirjoitti...

Oma hajuaistini on turkasen huono, mutta kyllä asetan nuo hajuvedet silti melko korkealle listallani. (: Kaapista löytyy mm. Escadaa (useampikin pullo), Morganin Love de toi, Tommy Hilfigerin T-girl sekä muutamia Ralph Laurenin tuoksuja. Tietenkin lisäksi ne joita salaa lainaan äidiltäni (mutta niistä ei puhuta :D).

Anonyymi kirjoitti...

britney spears - fantasy<3
escada - Into the blue
Lancome - Hypnose
Christina aquileran uusin
+ paaljon jotain halpis yves rochereita :)
niin ja joku ihana punk girl -niminen :)

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä tykkää sun tyylistä käsitellä asioita. Suora saa olla muttei liian epäkohtelias ja jopa hieman hävytön!

Anonyymi kirjoitti...

Emporio Armanin Diamonds. Rakastuin.

Keveämpämä vaihtoehtona Rochasin Fleur D'Eau. Äitini toi tuota joskus tuliaisena, on joskus aiemmin itsekin käyttänyt.

Epämääräisistä syistä johtuen löytyy myös Chanelin vitosta, mutta eihän se mulle sovi :') ehkä jossain tosi juhlavissa tilanteissa voisi laittaa ihan vähäsen. Muuten tuoksusta tulee lähinnä mieleen ne ala-asteen opettajat, joiden hajuveden ja puuterin aiheuttama tuoksupilvi oli tukehduttavan tunkkainen.

HEIDI kirjoitti...

anonyymi: Pyh! Ihmiskunta on kritiikin tarpeessa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse käytän Hugo Bossia. Enpä ainakaan tuoksu stereotyyppiseltä mieheltä, vai tuoksunko?

Emisa kirjoitti...

Joululahjaksi sain Dieselin Fuel for Lifen, mutta miesten versio kyseisestä hajuvedestä on paljon himoiltavampi.

Toinen mistä pidän on Hugo Bossin XY. Tilasin ilmaisen näytteenkin netistä, että voisin nuuhkia sitä ilmaiseksi kotona.

Ja tuo Giorgio Armanin Acqua Di Gio on aivan vastustamaton todellakin.

Camilla kirjoitti...

Täältäkin löytyy eräs, jolla liiankin hyvä hajuaisti. Tuoksuja haistellessa se on rikkaus, että pystyy erottamaan 5-7 tuoksua toisistaan, mutta kun asiakkaaksi tulee murmeli, joka on uinut hajuvedessään niin, että tuoksu kulkee jo kilometrin ennen häntä, silloin voi muutama ärräpää päästä ilmoille.

Miesten parhaat tuoksut ovat:
-Aqua di gio
-Boss (se perus lasipullo)
-Boss in motion
-clinique happy (ah, niin ihana)

Itselleni:

kaapistani löytyy 12kpl hajuvesiä, mutta lemppari ehdottomasti tällä hetkellä Versace bright crystal.
Tämä on toinen hajuvesi, joka todella otti ja kolahti. Ensimmäinen rakas tuoksu oli muistaakseni Escadan Sexy, mutta se oli ikäväkseni vain kausituoksu, eikä sitä löydy enää. =(
Versacen tuoksu on aina juhlakäytössä, muita suihkin olotilan mukaan arkisin. Jos on raikas olo, käytössä Davidoff cool water.

Laura kirjoitti...

Äänestin jo tohon galluppiin. :/

Mun elämäni ensimmäinen ja luultavasti viimeinen hajuvesi on MEXX:n Amsterdam, jonka sain joululahjaks viime vuonna on oikeasti ainoa mistä oikeesti tykkään. Raikas, ei mikään ällöttävä mummotuoksu ja tarpeeks mieto, joka sopii lähinnä kyllä vaan ehkä baariin tai pippaloihin ym.. Sopis ehkä sullekin, HEHS.

Laura kirjoitti...

Niin ja lisääpä mut noihin kavereihin tai stalkkaus-osioon tai ihan vittu mikä onkaan...

Mirka kirjoitti...

Hei hei hei, Elisabeth Ardenin Green tea -tuoksu on ihanan raikas ja kevyt! Olen itsekin harkinnut sen ostamista. :)

Anonyymi kirjoitti...

tuo giorgio armanin tuoksu on niiiiiiin huumaava, oma kulta on käyttänyt sitä niin pitkään kun jaksan muistaa, aivan ihana<3

aileen kirjoitti...

hahah, olen kanssasi samaa mieltä tosta Armanin Acqua di gio:sta ! :D