maanantai 29. joulukuuta 2008

kohti sörnäistä

Terppa täältä muuttolaatikoiden keskeltä! Muutto on siis viimein saatu alkamaan, ja toivottavasti saadaan huomenna jo päätökseen. Haluisin päästä viettelemään uutta vuotta DTM:n merkeissä ilman muuttostressiä.
Huonekalujahan täällä ei vielä ole, joten tämän yön nukun vissiin lattialla.. Mutta väliäkö tuolla, sillä tärkein asia on kunnossa: netti toimii!

Tässä siis kuvina Sörnäisten metroaseman (ja Piritorin <3__<3) kupeessa sijaitseva 26 neliön kämppäni, josta joudun pulittamaan liikaa, mutta joka jo yhden illan perusteella tuntuu kodilta. Sivuraiteessa ehdinkin jo käydä pizzalla ja vähän tossa käppäilemässä, ja täytyy sanoa että kyllä Sörkässä on vaan rennonletkee meininki! Ihan erilaista ku Kamppi-Kaisaniemi-akselilla. Pakko se on myöntää: kurvissa on elämää.


Kylppäri on PIENI, mutta siellä sentään on suihku, joka ei todellakaan ole itsestäänselvyys näissä kämpissä... Toinen varsin yleinen ihanuus on se, että suihkussa joutuu käymään vessanpytyn päällä. 8---D Joten voin olla varsin tyytyväinen kylppäriini, jossa suihkussa mahtuu jopa olemaan!


Keittiö ja jo legendaarisen maineen saavuttanut punainen jääkaappi! Onhan se kieltämättä aika retro... Mut elämä on. Fantastiset Hello Kitty -jääkaappimagneettini pääsivät jo tositoimiin.

Olkkarikin mulla tosiaan on, mutta se on tällä hetkellä paitsi valoton, myös aikamoinen kaatopaikka. Kuvia kämpästä tulossa vielä kyllästymiseen saakka. o/

Tänään olis edessä vielä vaatekaapin järjestely. Siinäpäs riittääkin puuhaa loppuillaksi. :---) Palaillaan taas pian!

Nyt jokainen Sörnäisten elämänmenoon perehtynyt valaiskoon mua Sörnäisten kirkkaimmista valopilkuista. Halvat ruokapaikat, kuppilat ja baarit - kertokaa kaikki!

54 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei jes tätä oonki oottanu että päivittelisit! onnea uuteen kämppään :)

Laura kirjoitti...

Ihanan näköstä, vaikka ei paljoa näykkään! :D Sörkkä on kyl kiva paikka, mutta varo vaasankatua ainaki iltasella xD

Tuuli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tuuli kirjoitti...

jes ihanaa kun tuli postausta pitkästä aikaa, piristi iltaa:)

tosi kivalta näyttää tuolla kämpässä! musta toi jääkaappi on aivan ihana :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! :)

Anonyymi kirjoitti...

rakastan sun kirjoitus tyyliäs! tämmöinen ihanan rempseä

Iina-Maria kirjoitti...

Hiih oon unelmoinut tommosesta jääkaapista jo pitkään, mäkin haluan tuollaisen heti kun muutan omaan kämppään. :)

Ja onnea uuteen kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana asunto!:) Ja sulla on ihan hirmu ihania vaatteita!:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana saada sut takasin. Onnea uuteen kämppään :) Kivan näkönen. Keittiön jääkaappi ja lattia ovat ihania 8D

Anonyymi kirjoitti...

Jee, kivaa kun kirjotit! Onnea uuteen kotiin (-:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, ihanaa että päivitit, odottelin tätä kuin kuuta nousevaa :D
Paljon onnea uuteen asuntoon! Näyttää tosi mukavalta :>

tipitii kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Näyttää tosi mukavalta asunnolta.

Ester kirjoitti...

lepakkomiehes on parhaat diskot! kimito kitchen kulmavuorenkadulla tarjoilee afrikkalaista ruokaa sikahalvalla kummallisessa ympäristössä. en ole koklannut, mutta muut sanoo, että on hyvä. toi joku jeesuskirppis tuolla kulmavuorenkadun alapäässä on joskus aika hyvä (ei varmaan pitäis kertoo). ja kuppiloitahan riittää tossa hesarilla ja vaasankadulla, jossa on muuten se joku vegeyösafkamesta, joka pitää tyypata. lepakkomiestä vastapäätä on elintarvikekiska auki omituisiin aikoihin.

tervetuloa vaan, aina välillä ammuskellaan ja katri valan puistossa kantsii tsekata ettei ole neuloja ja joskus joutuu hyysää spugeja, mutta ne on enimmäkseen kilttejä. kyl mä viihdyn :)

aijoo ja kinaporin suutari tos oisko hämeentie 35 tai 37 tms - sitä pitää suosia!

Anonyymi kirjoitti...

Poikaystävän kommentti pienestä lavuaarista: "eihän tossa mahdu edes munaansa peseen" :D:D:D:D:D

LOVEBIRD kirjoitti...

Onnea uuteen asuntoon! :)
Aika retrolta näyttää, mutta sehän on vaan piristävää! ja voipahan sitten jälkeenpäin muistella sitä, kun asui kämpässä, missä oli punainen jääkaappi ;)

Jaksamisia muuton keskelle! <3

Anonyymi kirjoitti...

onnea uuteen kotiin :)

suosittelen tyyppaamaan kolmen kaisan (olutvalikoiman, jos niistä pitää) toast + tapas -setin. hintaa ei muistaakseni ole ihan kamalasti, toast on ihan hirviömäisen hyvä ja tapakset maistuu aina. kokoonsa nähden edullinen.
suosittelen myös kanakoria (sekin iso eikä liian kallis), muita en olekaan ikinä kokeillut :)

-n

kullanmuru kirjoitti...

Sinäpä muutit keskelle eloa :D Sörkässä sen verran käynyt, sen verran sanon että kannattaa iltaisin olla hyvin varovainen :P

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Kylppäri näyttää tosiaan pikkuruiselta, mutta erittäin siistiltä ja kun siellä on suihku, niin erittäin bueno :) Oon itekki huomannu noista kantakaupungin yksiöistä, että suihku ei tosiaankaan ole mikään itsestäänselvyys...

Anonyymi kirjoitti...

Aww, tuo jääkaappi on ihan mielettömän ihana! Olen kateellinen. :c Etenkin vielä tuohon mustavalkoruudulliseen lattiaan yhdistettynä se on niin hieno. 8)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos postauksesta pitkästä aikaa. Onko asukuvia tulossa piakkoin? Ihailen niin tyyliäsi etten malta odottaa. :D

Sara kirjoitti...

Haa toi punainen jääkaappi on aika mahtava! :D Ja onnea uuteen kotiin :)

suke kirjoitti...

Hitto toi sun keittiöshän on ihan ku Scanburger :-------D Mut pakko sanoo et kyl mielelläni pöllisin joskus hämärään aikaan ton sun jääkaappis.... Onhan se vähä PERSOONALLISEMPI ku sellaset valkoset jotka surisee niin et saa kolme varotusta ja häädön.

että onnee sulle vaan uuteen kotiin! \o/

eliisas kirjoitti...

Kyllä tuolla kelpaa asua, keittiö on etenkin todella mahtava. Kaverillani oli vastaavanlainen suihkujärjestely aikoinaan, mutta hän oli tosin miespuolinen :) Pääasia kuitenkin, että vesi virtaa! Onnea uuteen kämppään.

vippe kirjoitti...

Kämppäs vaikuttaa tosi sympaattiselta :)

Emma kirjoitti...

Tässä ilmoittautuu toinen sörkän tyttö! Jee, pääsen vakoilemaan sun ihania kuteita ihan livenäkin ;---)

sörkkä-kallio alueella parhaita ruokamestoja on vegemesta ja pizza service. Hyvää safkaa ja suht halpaa. Baareista tykkään eniten Mambosta, mut sinne ei kannata mennä viikonloppusin kun se on niin pieni ja täynnä. Mut häppäri on aina iltakymmeneen 2e bisse, 3e siideri! Tauko bar on kans ihan kiva, mut siellä saa vielä polttaa sisällä, että seuraavana päivänä tuoksut tosi nätiltä.

Sörkässä on myös cafe picnic joka on ihan kiva, muita kahviloita ei hirveesti oo.

Sitten pari varoitusta:
1. Piritorilla ei kannata seistä minuuttia pidempään. Älä oikeestaan seiso ollenkaan. Kävele vaan nopeasti läpi. Siinä nimittäin pummeja riittää. Saat joka öykkärille olla antamassa rahaa, tupakkaa, seuraa... ja sitten sulle ollaan erittäin vihaisia jos sulla ei ole niitä tarjota :-D

2. Baareista hirveimmät on Kallion Kulma ja Las Vegas. Älä testaa.

Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä ja onnea uuteen kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa kulmille, toivottavasti viihdyt! :)

Asuin ennen Vaasankadulla, tykkään paljon siitä leppoisasta tunnelmasta mikä siellä on vaikka äkkiseltään näyttää muulta. Uusi pikkubaari Tokio (Flemari 13) kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa ja Luftissa (Aleksis Kiven katu 30) on kiva chillailla jos sinne asti jaksat kävellä! Tenkka on aika hellyttävä Hesarilla. Niin ja Valtterin kirppari on ihan lähellä.

Kristiina kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! :)
ps. Söpö jääkaappi :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Onnea uuteen kotiin! Ja kuvia lisää!

Juulia kirjoitti...

sä olet palannut, ihanaa!
innolla odotan niitä uusia kuvia uudesta asunnosta! :-)

ps, hyvää uuttavuotta! :-)

-julina ♥

MouMou kirjoitti...

Ihaan kämppä! Oma tavaroiden purku on niin vaiheessa, etteivät valokuvat näytä edustavilta.:/ Toisin kuin sinulla!<3

MouMou kirjoitti...

eli IHANA suomeks. Typot, huoh.:)

Anonyymi kirjoitti...

kui sie sielt edellisest pois muutit??? muutik syksi vai bf kaa?

agy kirjoitti...

hei onnea uuteen kotiin! =) ps. ihana muuten toi sun punanen jääkaappi ja ton keittiön lattiat. ;)

hanna kirjoitti...

Kun luin sun blogia ekan kerran niin olin varma et asuisit sörkas =D tää oli sit ihan kohteliaisuus. sivuraiteessa on aika kiva että päivän juoma on aina sama eli mikä vaan riippumatta päivästä!

Anonyymi kirjoitti...

IHANAA IHANAA IHANAA!! Oot tullu takas!! Tai no ethän sä periaatteessa missään oo ollu...onnea uuteen kämppään! Ihana lattia keittiössä ja vielä ihanampi jääkaappi<3<3

Anonyymi kirjoitti...

Toi sun uus postaus oli ihana piristys iltaan...ihana pikkunen kämppä sulla:)

Anonyymi kirjoitti...

kiva kun oot taas takasin! :) onnea uuteen pikkukämppään, jääkaappi aivan mahtava ja suihku kuullostaa pelottavalta! saako kysyä mutta missä sijaitsee sörnäinen ja miten sinne päädyit? :)

Myy kirjoitti...

Oho, me asutaan varmaan melkein naapureissa :---D

Mut baarit! En halua kehua itteeni mut oon aika asiantuntija tässä hahah.
Veikkaisin, että sä viihtyisit eniten Mambossa, mutta tarkista sen lisäksi ainakin Aleksis K. (yllättäen Aleksis Kiven kadulla).

Astetta räkäisempänä vaihtoehtona toimii Vaasankadun Kustaa Vaasa sekä B12 (=Vitamiini) - jälkimmäisessä on hieman tylynpuoleinen henkilökunta, mutta täällä ollaan päästy poikkeuksetta istumaan omaan loossiin.

Edellisiä räkäisempi on Vaasankadun Heinähattu. Itse tulee käytyä vaan häppäreillä, koska oon köyhä ja tykkään halvasta kaljasta :--D "tapahtumarikas"(mm. pieni tulipalo sekä parin viikon takainen rosvous), mutta ehdottomasti ihmisläheisin paikka.

Oma henkilökohtainen suosikki on kuitenkin Flemarilla sijaitseva Abin Baari - tosin uskoisin että tää menee sun makuun jo ihan liian rupuiseksi :--D Mut hyvää musiikkia (joka soi sopivalla volyymilla), bilis, mahtuu istumaan...
Henkilökunta on myös ehdottomasti eniten mun mieleen.

Kolme Kaisaa, Städäri ja Kallion Kulma on sen sijaan taas paikkoja, joita en voi parhaan tahtonikaan vuoksi suositella kenellekkään. 21 Hesarin ja Flemarin kulmassa ei vaikuta ulospäin kovin kamalalta paikalta, mut sieltä mulla ei jostain syystä oo kokemuksia.

Ruokapaikkojen ehdoton kunkku on tietty Vaasankadun Vegemesta! Aukioloajat toimii ja hinnatkaan ei oo pahoja. Vaasankadun Apollosta saa huippuhyviä lättyjä. Vaasankadun ja Flemarin kulmassa oleva kiinalainen jonka nimeä en muista on "ihan jees", listalta löytyy vaikka sun mitä ja hinnat on kohdillaan. Soul Kitchen tota kiinalaista vastapäätä on tosi viihtyisä mesta, hinnat vähän korkeemmat, mut on ne pöperötkin aika laadukkaita.

Oho sori romaani, mut mä voisin selittää tästä vaikka kuin pitkään (enkä mä edes oo asunu täällä kun pari kk) :---D

matti kirjoitti...

Kivan näköinen keittiö! :D Onnea uuteen kämppään. Sörnäisen paikoista en voi kauheesti antaa vinkkiä, on nää omankin asuinpaikan (eli Kannelmäen) paikat vielä aika hakusessa.. :D

Ollaan näköjään uutena vuotena tähtäämässä samaan paikkaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mun tuleva yksiö akselilla kallio-sörnäinen sisältää suihkun, jonne ei todella mahdu :D eli consider yourself lucky!
Muuten muistan sörnäisistä vain panttilainaamon :'D

Anonyymi kirjoitti...

Ravintolan Kolme Kaisaa joku droppasikin tuossa, mutta siellä kannattaa siis ehdottomasti tilata Hot Wingsit. Ne ovat Tampereen SiipiWeikkojen verenperilliset, about maailman parhaat kanansiivet parhaalla kastikkeella evö. Henry's Pubista vanhalta linja-autoasemalta Narinkkatorin kupeesta saa samaa settiä. Medium-kastike riittää useimmille, mutta jos haluaa vähemmän rasvaisen soosin, neiti valitsee annokseen hot-kastikkeen. Mmmm....

Henriikka kirjoitti...

Heh, olenpa myös kuullut tarinoita noista Helsingin tilaihmeyksiöistä.. Siihen verrattuna tuo sinun suihkusi on kyllä luksusta!

Ja aivan ihana jääkaappi! Enkä voi olla ihastelematta myös keittiön lattiaa, kerrankin jotain erilaista..

Anonyymi kirjoitti...

Olipas kiva yllätys, kun oli tullut uusi postaus :)

Jääkaappi on tosi kiva, mäkin haluun tollasen! Ja muutenkin asunto näyttää kivalta :)

Tuulia kirjoitti...

Kurvin grillistä saa parhaat aurajuustohampurilaiset :) Fida on ihan hyvä kirppis, samoin pääskylänrinteellä sijaitseva pelastusarmeijan putiikki. :)

Kivalta näyttää uusi kotisi, varsinkin tuo ruudullinen lattia :)

-SL kirjoitti...

Hieno keittiö!:)

Anonyymi kirjoitti...

nii ööö mix erositte jos saa kysyy`?

Riikka Aaltonen kirjoitti...

"2. Baareista hirveimmät on Kallion Kulma ja Las Vegas. Älä testaa."

Mutmut Las Vegashan on ehta klassikko!
Kökötin siellä lukioaikoinani tovin jos toisenkin. Todellista elämysmatkailua mikäli huumori riittää. :)

Nanna kirjoitti...

punanen jääkaappi <3____<3
ja toi ruutulattia on iha mahtava :D!

Ee kirjoitti...

Itse juuri Kurvista pois muuttaneena voisinkin suositella paria paikkaa. Ei Sörkkä mun mielestä mitenkään erityisen rauhaton ole, tottakai riippuu aina siitä, mihin kortteliin on päätynyt asumaan. Omani Kulmavuorenkadulla oli rauhallinen kuin mikä!
Suosittelemani baarit/ruokapaikat: Tokio (=sushia ja kaljaa), Om'pu (Siltasaarenkatu 15), Heinähattu, Soul Kitchen, Soppakeittiö (Hakaniemen kauppahallissa), Kuudes Linja.
Kesällä Kutosen terassi on aina suositeltava, kuten myös Torkkelinmäen puisto päivisin auringonpalvontaa varten.
Kallion paras kahvila on Torkkelinkadulta löytyvä Kahvila Taikalamppu, jossa on erittäin halvat hinnat eikä lainkaan listaa, josta tilata. Kysäisee vaan myyjältä, mitä on tarjolla!
Sörkässä parhaat kiinalaiset lienevät Happy Garden ihan siinä piritorin kulmalla ja Aleksis Kiven kadulta löytyvä Quick Wok.

Katariina kirjoitti...

Pysyypä sulla ainaki pytty puhtaana :---D

Anonyymi kirjoitti...

Pacifico on the place to be jos pitää sangriasta! Etenkin keskiviikkoisin. Ei kovin glamour paikka mutta kovin viihtyisä :) Hola, Rytmi ja Taikalamppu ehdottomia suosikkeja kahvila tarjonnassa. Soul Kitchen, Vegemesta ja Silvoplee ruokatarjonnassa, plus tietty kaikki kymmenet pizzapaikat.

aleksi kirjoitti...

paras sörkan(ja tosiaan aalla, landet sanoo sörkkä) baari on kyllä heinähattu, kivan denanen rokki meininki

Anonyymi kirjoitti...

Kahviloista:
Oletkos katsastanut jo Kallion pienen ihmeen Villipuutarhan Kaarlenkadulla? Pieni taivas, ihania suklaita, hyvää kahvia...

www.villipuutarha.fi

t. Ransu

Anonyymi kirjoitti...

voi gee! mistä toi kylppärin sydänmatto on hankittu? oon juossu sellasen perässä kuukausia eikä mistään oo löytyny :(