torstai 26. maaliskuuta 2009

se oli se keskiviikko

Jee, pitkästä aikaa päivä kuvina -postausta! Tällä kertaa kyseessä eilinen - vai voiko tässä enää edes sanoa eilinen, kun kello on jo yli 12? No joka tapauksessa, keskiviikkoa kuvina.

11.00

Punkeudun sängystä ylös. Ikkunalaudallani huomaan uskomattoman näyn: asunnossani on elävä ja kukkiva kasvi! Todellakin ensimmäinen ja ainutkertainen laatuaan, sillä mulla eivät säily hengissä edes Ikean bambut.... Narsissin kukka saa mut herkistymään siinä määrin, että päätän skipata aamuiset matikanopiskelut.



13.00

Auringon säteet siivilöityvät ikkunani läpi siihen malliin, ettei bilsan kirjan edessä nuokkuminen kertakaikkiaan onnistu. Aikani pinnisteltyäni ja samaa lausetta kymmenen kertaa luettuani myönnän karun tosiasian: nyt ei opiskelu suju. Hylkään Kurvin ja lähden Vallilan huomattavasti esteettisemmille puutaloalueille vaeltelemaan.






14.00


Kotimatkalla saan hälytyksen tekstiviestin muodossa: lähikaupassa myydään kukkia 20 sentin pilkkahintaan. \,,/ Asiasta innostuneena säntään hakemaan omani, ja kotiin saavuttuani ihailen tyytyväisenä ikkunalaudallani pönöttävää kukkakasaa. Koen viimein löytäneeni sisäisen viherpeukaloni. (Tässä vaiheessa olen vielä autuaan tietämätön siitä, että illalla onnistun rysäyttämään koko kukkakasan lattialle.)

15.00


Kulutan 2 minuuttia elämästäni pohtimalla syödäänkö tänään kik-herneitä vaiko kenties valkoisia papuja. Tulen siihen lopputulokseen että ei kumpiakaan, ja loihdin ensimmäisen oikeasti hyvänmakuisen vegeruokani ikinä! Aika hillitön kasa, mutta tää olikin ainoa ruoka jonka tuona päivänä söin.

16.00






Hienosti kilpailee samassa sarjassa nää webkameralla ja digijärkkärillä otetut kuvat. Oli vaan pakko pistää, koska tuona nimenomaisena keskiviikkona tajusin että webkameralla voi ottaa myös kuvia! Uskomatonta eikö.

Lähden tomerasti käymään koululla, jonka jälkeen päätän lopettaa melkein kolme kuukautta kestäneen shoppailulakkoni ja suuntaan Selloon. Sello on jotenkin tosi lepposa paikka, paljon kivempi kuin Kamppi-Forum-akseli. Löydän muutamia kivoja juttuja:


Joku olikin mut nähnyt jo Ginassa viime viikolla hypistelemässä tätä, mut nyt se lähti viimein mukaan. 8D On se vaan sen verran ihastutta aiheuttava, että pitänee hakea vielä se toinenkin versio tästä! Oon nyt suunnattomasti innostunut turkoosista väristä.


Biker-tyylinen paitasysteemi Lindexin lastenosastolta, tää tulee olemaan kova juttu kesällä! Näyttää muuten miljoonasti kivemmalta päällä hihat käärittyinä, kuin tossa pönöttämässä. Biker-nahkatakki ois ehkä vähän liikaa mun tyylille, mutta tää on just nappi. Niin ja ton epämääräisen vyösysteemin saa pois jos haluaa.


Gina Tricotin bodyt on luojan lahja naisille. Onhan ne aika... bodyja, mut korkeavyöröisten hameiden kanssa parhaita ikinä. Neuletakki on H&M:n lastenosastolta ja miesnäkökulmasta katsottuna kuulemma aivan järkyttävä. Musta se on lähinnä liikuttava, voin niin kuvitella itseni liipottamassa Provinssissa tuo päällä ja Converset jalassa. Converset tosin on vielä hankkimatta. :|

Lisäksi uusi hame joka pääsi eilisen baarireissun perusteella kertaheitolla lempparihameiden kategoriaan! Siitä lisää huomenissa, kun heitän sen päälle teatteriin.

21.00 ->

Baarissa Paulan kanssa. Aivan uskomaton reissu jälleen kerran. :D Karvasella hipillä oli polka dot -bikinit päällänsä (pin uppia parhaimmillaan!) ja järjestettiinpä aamuyön tunneilla muotinäytöskin missäs muualla kuin rappukäytävässämme - hipit edelleen tiukasti menossa mukana. Unta palloon vetelin uuninpeltiä tyynynäni käyttäen ja näin aivan uskomatonta unta, jossa metsästettiin kaverini kuolevalle neitokakadulle alligaattoripizzaa....
Kuvamateriaalit ovat valitettavasti vielä Paulan kamerassa, mutta kunhan ne käsiini saan niin todellakin jaan illan tapahtumat kanssanne. 8---D

P.S. Kohta lähtee asos-neitsyys!

29 kommenttia:

Ocean kirjoitti...

:D :D alligaattoripizzaa :D

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Ihanan näköistä tuo ruokasi, nam! Ja ei todellakaan ollu ees iso annos, mie syön tollasen satsin lämmintä ruokaa 2kertaa päivässä + vielä 3 muutaki ateriaa :D :D haha.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä sie saat päivän aikana paljon tehdyksi (tämä ei ole sarkasmi, vaan ihan oikea mielipide!) 8-) Jos mie oisin heränny yhdeltätoista, olisin päässyt ovesta ulos ensimmäistä kertaa joskus kolmen-neljän aikoihin.

Minnuu ihmetyttää, miten miesnäkökulma sanoo tuota paitaa (miten se olikaan... pitää käydä tarkistamassa!) "järkyttäväksi". Mie ainaki tykkään siitä. 8-----)

mad-sanna kirjoitti...

ai muka iso annos :D en malta oottaa niitä kuvia!

Linnea kirjoitti...

Myönnetään, myönnetään, en lukenut mitään tekstejäsi, koska jäin kiinni johonkin aivan muuhun. Tyttö, että sinä olet KAUNIS!

Anonyymi kirjoitti...

Päivän paras piristys on se, kun löydän blogisi päivitettynä!

Christina kirjoitti...

Ihania ostoksia! Ja tuo ruoka näyttää tosi herkulliselta, voisi ehkä itsekin joskus opetella kokkailemaan muutakin kuin mikroruokaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

mä oon myös aivan onneton kukkien kasvattaja! sain mummilta viime syksynä yhden kukan, mutta nyt se tekee kuolemaa - oon kastellut sitä tasan kolme kertaa :DD

Anonyymi kirjoitti...

Onko toi takki 146/152 kokoa? :D :o

tanja kirjoitti...

awww, toi ginan turkoosi mekko on aivan ihana! mulla on toi sama mustavalkoisena mut haluun kyllä ehkä vielä tollasena turkoosina!:D

Anonyymi kirjoitti...

paljonko maksoi toi biker-takki?

Anonyymi kirjoitti...

paljon makso noi bodyt? Nyt niitä on tietenkin tullut, ku oon pitkään yrittäny ettiä, ja nyt taas en hetkeen kerkee ginaan.. Eikä oo kyllä rahaakaan!

Iiris kirjoitti...

Nää "päivä kuvina"-postaukset on aivan huippuja! Ja tykkään ihan älyttömästi noista ulkoa otetuista kaupunki ja talokuvista, niitä lisää ; >

maleena kirjoitti...

Jee, en ilmeisesti ookkaan maailman ainut ihminen joka onnistuu tappamaan ikean bambut. Ehkä se vika onkin niissä bambuissa ja se on ihan normaalia!?:D

anette kirjoitti...

Hullu syöt yhden tollasen "ison" aterian päiväs. :o Syötkö aina noin vähän? Mä syön kaks tollasta + aamupala ja välipalat.. Ysillä söin joskus yhtenä päivänä viikosta jopa 4 lämintä ateriaa. :D Otin valinnaiseks molemmat kotsat ja sit kun ne sattu viel samalle päivälle ni söin koulussa 2 kotsassa tehtyy ateriaa, koulun ruuan ja sit viel kotona ihan kunnon lämpimän aterian. :D Painoindeksi olikin sillon "jopa" 20, tolla sun määrällä mun painoindeksi ois varmaan joku 15. ._. Vaikka kyllähän sä ootkin aika laiha. Luulis vaan et rupeis heikottaan..?

Ja tän ei tosiaan olla tarkotus olla mitenkään arvosteleva kommentti tai mitään! Oon vaan aina ihmetelly miten jotkut voi pärjätä noin vähällä ruualla..

HEIDI kirjoitti...

anonyymi: No on. XDD Se on just passeli!

anonyymi: Mitähän se ois ollut, jotain 20 e.

moderndayhippie: Jotain kympin pintaan ne oli! Sinne on tullut nyt kaikkia ihania värejä *___*

anette: No siis mielellänihän mä söisin kaikki 5 ateriaa päivässä, mutta kun joutuu itse kaiken ruokansa maksamaan niin siitä tulis päivässä kepeesti yli 10 e - joka tekee 300 e kuussa. Enkä todellakaan halua maksaa 300 e ruoasta, kun sillä voi ostaa kaikkea muutakin kivaa. 8D Aika tyhmää joo, mut oon ruuan suhteen niin uskomattoman pihi. Ihan hyvin tommosel yhellä aterialla pärjää, ja sit aina kun käyn kotona käymässä ni tankkaan kuukauden ruuat varastoon. :D Erittäin terveellistä meininkiä....

Neilina kirjoitti...

Nääh, älä osta Converseja vaan mielummin vaikka NoSweatit, niin saa tekijätkin jotain palkkaa työstään. Taitavat vielä huvittavaa kyllä olla Converseja halvemmat.

Pitänyt jo pitkään udella, että käytkö Valtterin lisäksi joillain muillakin kirppareilla?

Ja toi ruuan tankkaus kotona käydessä kuulostaa jotenkin kovin tutulta :D

HEIDI kirjoitti...

neilina: No emmä aitoja Converseja ollut hankkimassakaan, hinta-laatu-suhde niissä on ihan paska. 8/ Mutta siis sentyyppiset!

En hirveesti muualla käy, välillä Sörnäisten Fidassa ja Lönnrotin kadun kierrätyskeskuksessa. Mut kyl se Valtteri on vaan paras. <3___<3

Nanna kirjoitti...

ihania ostoksia!

mä ostin kans joskus kaks ikean bambuu himaani ja sain sen toisen jotenki kuihtuun hyi :< mut se toinen on viel elos! oon aika ylpee itestäni et sain ees toisen pidettyy elossa :D

Juuli Linnea kirjoitti...

Miten noi kaikki mahtui samaan päivään :D Oikeasti hirveenä juttuja, mikä on tietysti vaan hyvä! (Enkä tajua miten voi elää vaan yhellä ruualla päivässä)

Anonyymi kirjoitti...

hei, ennoo varma mut oliks perjantaina kampin marimekossa ! ainekin kovasti sun näkönen tyty ;p

biologian opiskelija kirjoitti...

Ei kyllä mene kymppiä päivässä kun itse jaksaa ruokansa tehdä!! selviät kyllä ihan hyvin parilla/kolmella kympillä viikossa (sillä summalla joutuu aika monet muutkin selviää, ei opiskelijoilla tai työttömillä ole varaa laittaa ruokaa 300e kuussa ja osalla on vielä läpsiäkin ruokittavana)

halparuokaresepti:

1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 porkkanaa
Tilkka öljyä.
linssejä
+ halutessasi tuorejuustoa, ruokakermaa, juuston rippeet jne

suolaa, valko-mustapippuria, basilikaa, chiliä, suolaa

silppua sipuli ja leikkaa/raasta porkkana pieneksi.
Heitä sipuli öljytilkan kans kattilaan ja kuulota. porkkanat ja vettä sen verran että porkkana peittyy. Keitä hetki niin että porkkanat pehmenee.

Tällä välin keitä linssit paketin ohjeen mukaan (itellä yleensä punaisia linssejä joita tarvii vaan keittää 10 minsaa, ei tarvi turvotella yön yli tms)

Heitä joukkoon sipuli-porkkanan seuraksi tomaattimurska ja lisää hieman vettä (voit laittaa sitä samalla törpöllä josta olet kaatanut tomaattimurskan, ehkä puolet törpön tilavuudesta).
Keitä. Tässä välissä voit myös muussata kaikki sauvasekottimella jos sellasen omistat ja haluat sosekeittoa. heitä joukkoon linssit ja mausteita, juustoa yms. oman makusi mukaan.

Punajuuriporkkana pihvit:

4 punajuurta
3 porkkanaa
1 sipuli

1 ps ranskalaista sipulikeittoa (siis sellainen kuiva-ainespussi)
korppujauhoaja
1 kanamuna,

Ohje löytyy ranskalaiset sipulikeitto -pussin kyljestä. Käytä vain jauhelihan paikalla juuressilppua. Ei tarvi välttämättä edes mitään erillisiä mausteita.

kaveriksi voi tehdä vaikka lohkoperunoita:
eli 3 perunaa, leikkaa lohkoihin ja kulhoon.
Perään öljyä (rypsi on parasta) pippuria, suolaa ja sit vaan uuniin 200 asteeseen noin 15-20 minsaksi (niin että saavat vähän ruskeaa pintaansa)

sit saarnausta:
kannattaa huolehtia siitä että syö monipuolisesti. Se vanhemmalla iällä muuten kostautuu pian ulkonäössä ja terveydessä, Nimimerkillä kokemusta on! etenkin hiusten kuntoon ja ihon kuntoon ravinnolla on vaikutusta ja se tulee halvemmaksi pidemmän päälle. oikeesti! Aivot ja elimistö tarvitsevat energiaa toimiakseen.

sori, ikävä olla nuiva ja jankuttaa mutta kun tämä on totta. Ei kannata ruuan suhteen olla liian pihi koska siitä voi myöhemmin joutua maksamaan kalliisti.

Tiedän myös nämä asiat kokemuksestani koska itselläni oli paha tapa laittaa vaateostokset yms. ruokaostosten edellä kunnes sairastuin. Ja kaiken se olisi voinut välttää syömällä oikein. huoh. ja tulokset näkyy myös ulkonäössä, se tietenki tällaista kauneutta rakastavaa ihmistä ärsyttää eniten.

ps. en itsekään osannu laittaa ruokaa kun muutin pois kotoa mut nyt siitä on tullu ihan kiva harrastus. samoin esim tarjousten bongailu jne.

biologian opiskelija kirjoitti...

heh, siis lapsia ruokittavana. ei läpsiä :)

annnie kirjoitti...

ole kiltti ja tee hiuspostaus niinkuin miten laitat aamulla hiukset sulla on aiva upeat hiukset!:)

heini kirjoitti...

Voiks kukaan viikata noin nätisti :--D <3

HEIDI kirjoitti...

anonyymi: En oo kyllä perjantaina ollu siellä päinkään!

biologian opiskelija: Tiedän että tsemppaamisen varaa ois ja paljonkin. '__' Eiköhän täältä vielä joskus räpistellä terveellisen ruokapolitiikan pariin. Ja on tässä jo jonkinnäköistä kehittymistä havaittavissa, ennen söin nimittäin vaan joka toinen päivä. 8D

heini: Et haluu tietää kuin kauan niitä tohon asettelin. :DD

heini kirjoitti...

No kuin kauan :--D?

Anonyymi kirjoitti...

uuh
mikä kissa
!

Laura kirjoitti...

Uiii, tuo sinun harmaa pantterikuvioinen neule on kyllä IHANA ! :) Oijoi :)