maanantai 2. maaliskuuta 2009

uusi perheenjäsen


Canon 450D saapui tänään etukäteisenä ylppärilahjana uuteen rakastavaan kotiinsa. <3___<3 Osaan jo laittaa sen päälle ja pois, joten kiistatta tässä jolkotellaan kovaa vauhtia kohti ammattikuvaajan uraa.

Tällä hetkellä suurin kuvauksellinen saavutukseni on tämä:En nyt tiiä pitäiskö itkeä vai nauraa. 500 e kamera ja meikä kuvailee pönöttävän Totoron viiksiä........

Ei tähän voi sanoa kuin rohkaisevasti että alku se on näinkin kuppanen alku. :---) Lisää huomenissa!

34 kommenttia:

aya kirjoitti...

muistan kun sain järkkärin kuvailin joulutonttuja että siitä se lähtee!

kiskis kirjoitti...

pakko kysyy, että paljo toi kamera maksoi?

Shoppaile ilmaiseksi! kirjoitti...

^ SIinähän mainitaan hinta.

loinen kirjoitti...

Huoh, miksi kaikki bloggarit ostavat kalliin järkkärin kun eivät edes osaa käyttää..
Aikaisemmat kuvasi ovat minusta ihan tarpeeksi hyvälaatusia :)

Heidi kirjoitti...

loinen: No ei kai sitä nyt heti osaa käyttää! En kyl tajua tommosta "huoh"-asennetta, kai sitä saa ostaa (tai tässä tapauksessa toivoa ylppärilahjaksi) eikä se oo keltään mitään pois. 8D

annu kirjoitti...

Heh, multa löytyy kaapista toi tismalleen sama järkkäri.
En määkään osannu sitä käyttää, kun ostin, aattelin sen jälkeen opetella ja hyvin mulla on ton kanssa sujunut. Eihän toi oo ees järkkäri kalliimmasta päästä(?) vaan tietääkseni harrastelijoille suunnattu. Ja kuka on kirjottanu semmosen säännön, että pitäis muka valokuvauskurssi olla käytynä, kun ostaa järkkärin?

Niinpä, ei semmosta tietääkseni oo etes olemassa. Itteäniki ärsyttää tollaset huohottelijat, mitäs se sille kuuluu jos haluaa järkkärin ostaa, tai ylipäätänsä kenellekkää.

Heini kirjoitti...

Tuohon loisen kommenttiin, ei kai kukaan ole ammattikuvaaja syntyessään ja kaikki järkkärillä kuvaajat ovat aloittaneet jostain. Ja tosiaan, mitä se on sulta tai keneltäkään muultakaan pois, jos toinen saa järkkärin. Hu0h.

minkki kirjoitti...

itsekkin olen toivomassa ylppäri lahjaks järkkäriä. toivottavasti nyt valmistun, pelkään että jää enkusta kiinni :S mutta onnea uuden kameran johdosta

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin järkkärin, mutta siihen pitäis säästää sillä minulla on digikamera eivätkä vanhempani suostu ostamaan järkkäriä kun niiden mielestä digikamera riittää. Rakastan valokuvaamista <3

Solastcentury* kirjoitti...

Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! \o/
Jostainhan se kuvailu tietty pitää aloittaa, vaikka sitten totoron viiksistä! Terveisin nimimerkki itse kuvasin wanhalla järkkärilläni ensimmäisenä mm. nojatuolin jousitusta...

veerra kirjoitti...

mäkin oon aatellut ostaa ton :) mistä hommasit?

Retsu kirjoitti...

En minäkään osannut järkkäriäni samantien kovin hyvin käyttää. Nyt se on ollut minulla 5 kuukautta, niin hallitsen sitä jo melko hyvin, mutta en osaa esimerkiksi kuvausääntä ottaa vieläkään pois... :D

Eikä järkkärit edes ole kamalan kalliita, minun tuohon meni jotain 500 euroa ja mukana tuli 2 objektiivia, kameralaukku, akku ja 2GB muistikortti. Omani on siis Olympus E-410.

annu: Mä menin valokuvauskurssille sitten, kun järkkäri oli hankittu! Okei, enempi menin sinne uusien maisemien yms takia, mutta paljon helpotti siellä käynti kun löytyi oikeasti osaavia ihmisiä.

annu kirjoitti...

retsu: No sulla oli joku syy mennä sellaselle, mutta mulla ei ole mitään erityistä. Osaan käyttää tota vehjettä ihan hyvin, ja se riittää minulle, kun kamera on "vain" arkikäytössä. Ja osasin ilman valokuvauskurssiakin ottaa kuvausäänen pois :D

Minea kirjoitti...

Oma 350D:eeni täytti tässä hiihtolomalla kaksi vuotta :). Tai no sen verran se minulla on ollut, käytettynä ostin :D. Maksoi tuon 500 euroa ja on kyllä ollut rahansa arvoinen :). Paitsi että varo vaan, kohta sulla menee satoja euroja uusiin putkiin, huoh.. :/

 Roxy kirjoitti...

Toivottavasti luet myös sitä manuaali ja opettelet käyttämään muutakin kun pelkkää automaattia. Harmittaa jos hyvästä kamerasta jää paljon toimintoja käyttämättä vaan sen takia ettei osaa käyttää niitä.

Ja sitten ihmetyttää nämä jotka sanovat että "hyvin mä tällä pärjään, ihan arkikamera kun on" tms. No kandeeko ostaa järkkäriä arkikameraksi jos pokkarillakin pärjää hyvin..?

Just vähän aika sitten kirjoitin omassa blogissani mietteitä kameroista ja järkkäreistä ja siitä miten ne yleistyy huimaa vauhtia..

Anonyymi kirjoitti...

Kamerista en tiedä, mutta toi Totoro on ihana ^_____________^

Anonyymi kirjoitti...

Tähän ei voi muuta sanoa ku että oot aivan helvetin ihana :D

Heidi kirjoitti...

En nyt ymmärrä miten tää järkkäriasia on niin herkkä monille... Jokainenhan saa omalla järkkärillään tehä ja olla tekemättä ihan mitä haluaa, ei kellään pitäis olla siihen mitään sanottavaa.
Siis vaikka joku ostais järkkärin perseen pyyhkimistä varten niin se ei kyllä kellekään muulle kuulu pätkän vertaa.

Ja miksi pitäisi "pärjätä" pokkarilla jos on mahdollisuus ja halukkutta hankkia järkkärikin, emmä vaan ymmärrä. Vaikka jäis 89102910221 ominaisuutta käyttämättä niin ei se mikään maailmanloppu ole, pääasia on että tykkää siitä kamerastaan ja saa kuvistaan hyviä fiiliksiä - ihan sama vaikka ois automaattikuvauksella varvasvälejään kuvaillut. Ei se ohjekirja ja taito säätää syvyysterävyyttä ole mikään edellytys sille, että osaa nauttia kamerastaan.

Tää nyt ei ollut suunnattu erityisesti kellekään, ärsyttäää vaan yleisesti kaikki järkkärivinettäjät. En ymmärrä miks pitää aina niin kärkkäästi olla kritisoimassa, antakaa ihmisten nyt ihan rauhassa räpeltää ja olla fiiliksissä.

ia kirjoitti...

Newsflashina vaan: Käytän kamerani automaattiasetuksia, enkä ole lukenut manuaalia. Kuvattu on rattoisin mielin puolitoista vuotta. Argh, ristiinnaulitkaa minut! :D Onnea kauhiasti uudesta kamerasta, kyllä se siitä lähtee!

harMonica kirjoitti...

Rakastan sun tapaa kirjottaa. <33
Kuolin melkee nauruun tolle "En nyt tiiä pitäiskö itkeä vai nauraa. 500 e kamera ja meikä kuvailee pönöttävän Totoron viiksiä........"
-jutulle. :---DDDDDD (oon väsyny...)

Juliet kirjoitti...

Avomies sai tuon saman kameran viime kesänä (myös) YO lahjaksi. Siitä se lähtee, se on ihan guru jo!

juliet xxx

janina kirjoitti...

En käsitä miksi ihmeessä täytyy kitistä siitä jos joku ostaa järkkärin. Kai sitä nyt saa ostaa mitä lystää! Vai pitäisikö ensin käydä joku järkkärinkäyttökurssi ja suorittaa koe, jonka jälkeen saa todistuksen että osaa kuvata ja käyttää kaikkia toimintoja ja sitten todistusta vastaan vasta saa ostaa sen järkkärin...? :D

Eli onnea uudesta perheenjäsenestä! Mua ei ainakaan häiritse vaikka kuvaisit pelkästään totoron viiksiä ;)

Cerisier kirjoitti...

Mulla on samanlainen kamera, ja ekoat lähikuvat taisin ottaa pulonkorkeista :) Helppo sen käyttö on oppia, etenkin kun siinä on ne ns. puolimanuaaliohjelmat joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Sitäpaitsi valovoima ja valotusmahdollisuudet ylipäänsä ovat järkkäreissä yleensä niin paljon parempia kuin pokkareissa että kannattaa hankkia jo lähes pelkästään niiden takia.

Niin, ja onnea perheenlisäyksen johdosta :)

Piia kirjoitti...

Mua kanssa rupee ärsyttään pikkuhiljaa se, että helvetti sentään aina jonkun pitää olla vinettämässä siitä kun joku bloggaaja ostaa/saa lahjaksi järkkärin ja aukoo siitä kun EI SITÄ HETI OSAA KÄYTTÄÄ-ahem. Ei nyt vittu lapsetkaan osaa samantien kävellä kun äiti ne porsii pihalle!!

Ja mitä sillä on väliä millä kameralla ihmiset kuvaavat? Tuskin tulet käyttämään kameraa pelkästään blogias varten.

Raah, että mua niin sylettää toi järjetön valitus kaikesta.

Kiitos ja kumarrus.

Anonyymi kirjoitti...

ei loinen nyt varmaan sitä tarkottanut että vittuku kaikki ostaa järkkäreitä vaan lähinnä sitä, miten itsekkin asiaa ajattelen, että en kyllä IKINÄ raaskis ostaa 500 euron kameraa jos en sitä osais käyttää. 500 euroo on ihan helvetisti rahaa! mulla on ollut koulussa kuitenki jo 4 opintoviikkoa valokuvausta, ja tuntuu että olis vieläki tosi paljon opittavaa. jos tosiaan uskot että opit manuaalista lukemalla ymmärtämään kaikki valotusajat ja aukkojen suuruudet ja vielä sen miks niitä käytetään niin onnea. oon kyllä kateellinen ku joillain on varaa ostella puolen tonnin kameroita tosta noin vaan.

ja tää kommentti ei ollut syytös blogin kirjoittajaa kohtaan vaan mun yleinen mielipide.

Anonyymi kirjoitti...

niin tosiaan ja se olikin lahja se kamera mut ihan sama

Anonyymi kirjoitti...

'500 e kamera ja meikä kuvailee pönöttävän Totoron viiksiä........'

:::DDDDDDD oot hauska

loinen kirjoitti...

Anteeksi, en halunnu saada mitää tappelua aikaan.

Oon vaan niin perkeleen kateellinen kun itse oon valokuvauskursseja käyny ja haaveillu hyvästä kamerasta mut ei oo vaan varaa ostaa, niin joku saa moisen lahjaksi osaamatta käyttää ollenkaan.

Jotkut on vaan rikkaampia, minkäs sille mahtaa. Ehkä mun on vaan ymmärrettävä, että pian järkkärit kuuluu jokaisen kotiin, eikä vain ammattikuvaajien.
Helpottaa kuitenki päästä blogeihin avautumaan :--)

Anonyymi kirjoitti...

No kai sitä kameraa voi opetella käyttämään vasta kun se jo on hankittu :) Ja pokkarin kanssa on vaikea opetella käyttämään järkkäriä...

Anonyymi kirjoitti...

Loinen et oo tosissas, että pitäs käyä valokuvauskurssia eka ennenku SAA ostaa järkkärin. Voi luoja.

Ei kaikkia kiinnosta istua kursseilla kun voi itekin opetella käyttämään sitä kameraansa, eikä edelleen kukaan osaa käyttää järkkäriä heti kun sen käteensä saa.

Blue Bear kirjoitti...

Haha. pakko kommentoida. Olen itse kantapään kautta opetellut järkkärillä kuvaamaan. 350D levisi viime kesänä ja 40D tuli tilalle. Kamerakamoissa taitaa tällä hetkellä olla kiinni vajaa 5000e. Olen opiskelija enkä käy töissä. Säästämällä saa mitä haluaa.

Ida kirjoitti...

Tosta kamerasta, että kun valokuvaustahan ei oikeasti opi kun kuvaamalla. Joillakin on silmää ja joillakin ei ja sillä selvä.

Mä ainakin tiedän sellasia tyyppejä jotka on ostanu järkkärin ja saanu ihan ammattina ruokalehestä töitä ilman mitään kuvauskursseja. Enemmänkin siis taitaa ihmisillä ärsyttää se, että joillain on lahjoja ja varaa ja joillain ei.

Ostaahan nekin, jotka esim. pelaa niin pelikonsoleita jne. Miksei voisi sitten ostaa jotain kameraa?

Anonyymi kirjoitti...

hahhaa :D aina saan nauraa sun kirjotuksilles, kirjotat tosi hauskasti :)

eve kirjoitti...

fuuuuuk saako tota jo viidelläsadalla? -_____-
mä maksoin tosta samasta kamerasta 700 euroa silloin kun se tuli markkinoille. yhyy.
tosin oon jo käyttänyt sitä sen 200 euron edestä.......... ... .