maanantai 14. joulukuuta 2009

lempijuttuja

Terve taas! Nöpötin viime viikolla töissä yhteensä 42 tuntia, ja vietin sen jälkeen aivan mahtavan viikonlopun, joten blogaaminen ei ollut ihan päällimmäisenä mielessä. Tällä viikolla kumminkin on vain leppoisat 24 h, joten ehdin blogailemaan paljon hanakammin!

Viikonlopusta on pakko mainita sen verran, että vastineena kaikelle baareilulle ja punaviineilylle oltiin sunnuntai-iltana kirkossa veisaamassa joululauluja! En totisesti ole kirkkoihmisiä, mutta oli ihan mielettömän vapauttavaa päräyttää ilmoille vanhoja kunnon joululauluja niin tunteella kuin vaan ikinä lähti. Eturivin senioritkaan eivät kyenneet saamaan aikaiseksi samanlaista hurmosta kuin meikäläinen - niin suuri oli innostukseni kun Joulupuu on rakennettu pärähti soimaan. <3___<3

Nyt tuli joku sellainen pakottava tarve listailla mun tän hetken lempijuttuja, ja niinpä teenkin:


Iguanan sangriakannu. Kymmentuntisen työpäivän jälkeen mikään ei ole parempaa. Iguana on muutenkin ihan paras, keittiö menee arkisinkin vasta puoli yksi kiinni. Kerrankin paikka johon meikäläinenkin ehtii syömään. o/ Ja kasvisruokaakin on yllättävän monipuolisesti saatavilla; useissa ravintoloissa kun tuppaa olemaan vaan se yksi kasvisruoka, joka ei yleensä ole mitään pinaattilettuja ihmeellisempää. 8D


Muhkeat hameet. Ne on mun juttu, enkä oikeastaan juurikaan tykkää nykyään enää muuta käyttääkään. Housuissa on jotenkin vaan niin paskajäykkä fiilis, muhkeissa hameissa taas pystyy rennosti oleskelemaan. (Ja joo, lattiani on täynnä Nirpun puruja...)

Baareilu hyvässä seurassa. Parin kuukauden tauon jälkeen sitä on saanut taas ihan uutta tarmoa baareissa viipottamiseen! Viime perjantaina koin muuten hämmentäviä hetkiä, kun viisipäinen lauma jonkinsortin nuorisokulttuurin edustajia tuli kyselemään vihaisena että mikä mangatyttö mä oikein luulen olevani. Menin aivan sanattomaksi.


Liisa ihmemaassa -kirjan kuvitus. Ja okei, koko kirja ylipäänsäkin. On siinä vaan jotain niin vastustamatonta. Ja huolisin kyllä koska tahansa tuon Liisan outfitinkin, punainen ja vihreähän näyttävät aivan mahtavalta yhdessä. <3__<3

Shoppailun boikotoiminen. Mä en nykyään enää tykkää sellaisesta järjettömästä shoppailemisesta, ja siksipä en luekaan enää suurinta osaa entisistä lempiblogeistani. Viimeksi shoppailin toukokuussa, ja aivan mainiosti tässä on kuulkaas pärjätty! Elämä on saanut ihan uusia ulottuvuuksia kun ei tarvi koko ajan ravata Gina Tricotin tiskillä.


Soija. Siitä mun ravintoni nykyään pääasiallisesti koostuu. Oon aivan toivottoman huono tekemään soijasuikaleista hyviä, siksi tällainen valmispakkaus on mun juttu! Maksaa tosiaan tuon 3,50 e ja siitä syö viikon.


Töistä saatu T-paita. Ihan paras printti.


Viimesyksyisen Euroopan-reissun fiilistely. Lähdin tosiaan yksin viime syksynä voitokkaasti valloittamaan Eurooppaa. \,,/ Yksin siksi, ettei kellään muulla normaalilla ihmisellä ole lomaa syyskuussa. Mutta eipä tuo haitannut: koko kesän töissä vietettyäni oli aivan parasta päästä lomailemaan, ja olipa kyllä kaikenkaikkiaan aivan mieletön reissu. Amsterdam ja Köln veivät sydämeni varsin tehokkaasti, vaikka oon yhä edelleenkin sitä mieltä ettei ole Kallion voittanutta! Nyt mieltä riipii hyvin vahvana matkustamisen kaipuu - tosin yritän viimeiseen saakka boikotoida lentokoneella matkustamista. Ensi kesäksi voisikin harkita jonkinnäköistä junailua halki Venäjän.


Calvino - Näkymättömät kaupungit. Aivan uskomaton kirja, oon itseasiassa lukenut sen nyt viikon sisään jo kolme kertaa, enkä ainakaan vielä ole saanut tarpeekseni.

Joulunodotus. No tietenkin. Olen jouluaattona töissä, mutta ehtiihän siinä illalla onneksi jouluilla vielä vaikka kuinka! Oon ehdottomasti jouluihmisiä, ja etenkin jouluruoka on heiniäni. *_* Tänä vuonna ajattelin väsätä jonkinnäköisen vegaanisen vastineen kinkulle, saa nähdä mitä siitäkin tulee.....

Nirppu. En voisi edes kuvitella parempaa kämppistä, vaikka se levitteleekin puruja ympäriinsä ja pakoilee kameraani.

39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, ihanaa! <3

Nirppu - aika söpö nimi!

miss M! kirjoitti...

Sangria ja pari muuta asiaa listalta <3 Itsekin kävin viime viikonloppuna ekaa kertaa 1,5 kuukauteen baareilemassa o/

Anonyymi kirjoitti...

tahdon kysyä tyhmän kysymyksen :D itsellänikin on kani,kyösti,ja meillä on kohta muutto omakotitalosta opiskelijayksiöön. mielessä vain pyörii tuo kämpän siistinä pitäminen,kani kun tuottaa tuota jätettä ihan kiitettävästi :P onko yksiö kanin kera mahdoton pitää siistinä?

jjjjj kirjoitti...

mitä blogeja sitten vielä luet? ja mitä et enää :)?

nirppu on niiiiiiin söpö nimi <3

Anonyymi kirjoitti...

Haa, Köln! Jos jaksat ja huvittaa, niin kerro parhaimpia mestoja tai muita mielijuttuja sieltä :) Olen itse lähdössä sinne keväällä, enkä tiedä paikasta juurikaan mitään... :)

BabyDoll kirjoitti...

Nirppu..eikös sen niminen hiiri ollut jossain lasten tv-sarjassa? En vaan saa päähäni, että missä... osaatko valaista mua? :D

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko sä esitellä Nirpun meille lukijoille? :) Vaikutti melko söpöltä tapaukselta.

Riikka kirjoitti...

Shoppailun boikotoiminen on kyllä fiksua! Mä en ymmärrä sellasta järjetöntä vaatteiden hamstraamista, ennemmin käytän rahat vaikka matkusteluun :) Kohtuudella kaikkea..

Anonyymi kirjoitti...

tee linssimureketta, son hyvää! ohje löytyy joko vegaaniliiton sivulta (paljon joulureseptei) tai oikeutta eläimille sivulta. ootko kauankin ollut vege, jotenkin mennyt ihan ohi? :D

Anonyymi kirjoitti...

haluaisitko rehdä oman postauksen nirpusta? :)

-kaniini

Tanja kirjoitti...

"Shoppailun boikotoiminen on kyllä fiksua! Mä en ymmärrä sellasta järjetöntä vaatteiden hamstraamista, ennemmin käytän rahat vaikka matkusteluun :) Kohtuudella kaikkea.."

Tarkoitatko matkustelua lentoteitse? Pursuaa ironiaa, jos näin on.

HEIDI kirjoitti...

anonyymi: Aww, Kyösti! :D No kanin kusi kyllä rupeaa haisemaan varsin tehokkaasti halki kämpän, jos ei joka päivä ole siivoilemassa niitä pois! Ja imuroida saa kans joka päivä noita puruja pois. Mut tuleepahan ainakin imuroitua, muuten mulla tuppaisi vähän jäämään se....

jjjjj: No esim. Colour me'tä seuraan edelleen! ...Ja siinäpä ne suomalaisten blogien saralta melkein onkin. :D Ruotsalaisista Nio till fem on kovassa kulutuksessa.

anonyymi: Mulla ei varmaan koskaan ole ollut yhtä hauskaa, kuin eräänä yönä Kölnissä. :D Varsinkin kun meet keväällä sinne, niin sulla tulee olemaan aivan mahtavaa kyllä! Se kaupunki on öisin yksi iso ulkoilmaravintola, ja ihmiset on aivan mahtavia. *__*

BabyDoll: Oliko? :D No höh, luulin että keksin Nirppu-nimikkeen ihan itse. 8<

anonyymi: Täytyy kysyä Nirpulta, eiköhän se suostu!

Riikka: Nimenomaan! Mielummin säästelen hetken ja lähden just matkustelemaan, tai sit vaikka hommaan kameraani uuden objektiivin. Niistä rytkyistä ei kovin pitkäaikaista iloa itselleen saa.

anonyymi: No pari vuotta sitten aloittelin hiljalleen vähentämään lihansyöntiä, ja siitä on sit liikuttu aina vaan vegaanimpaan suuntaan. o/

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Oletkos aatellut kokeilla jotain muuta hiusväriä? Itse olen jotenkin "jämähtänyt" mustaan tukkaan ja haluisin kokeilla jotain muuta mutta uskallus ei riitä.

HEIDI kirjoitti...

Tanja: Meikäläinen ainakin suosii junaa!(Ja laivaa väkisinkin, mikäli pitää Suomenlahden toiselle puolelle päästä.) Siksi preferoinkin kaikensortin reilaamista Euroopassa: melkoisen paljon elämysrikkaampaa touhua kuin löhöily jossain Thaimaan turistirannalla.

Tosin, kyllä musta on huomattavasti fiksumpaa kerran vuodessa lentää vaikkapa Intiaan näkemään ja kokemaan, kuin käyttää kaikki rahavaransa turhiin rytkyihin.

HEIDI kirjoitti...

anonyymi: No itseasiassa haaveissa on jo jonkin aikaa ollut punainen tukka, mutta en tiedä olisko se värjäysrumba sit kuitenkaan sen arvoista! Musta väri on vaan niin helppo pitää hyvännäköisenä.

MothMouth kirjoitti...

Mikä versio Ihmemaasta tuo on? Keräilen niitä eri versioita, enkä ole koskaan nähnyt tuota! :O

Mari kirjoitti...

Onpas mainio paita! Tuollainen kelpaisi olla omassakin kaapissa.

Noi yksinkertaisilla valmistusohjeilla varustetut soijapuketit ovat varsin näppäriä, mutta meikä pakoilee geenimanipulaatiota ja käytän vain luomusoijaa. :D Tuon merkin tuotteissa taitaa kyllä lukea, etteivät sisällä geenimanipuloitua soijaa, mutta olen epäluuloinen. :----/

Mulla on myös ollut suurissa suunnitelmissani hypätä junaan ja karauttaa halki Venäjän, kumma kun kukaan tuttavapiirissäni ei ole innostunut kyseisestä ajatuksesta...

piia kirjoitti...

voi vitsi, vähän kiva tuo paita! :) be nice to animals, hihi ^^

somina kirjoitti...

Kannattaa koittaa mörtti-röpöjä kanille, ne pölyävät ja lentelevät purua vähemmän.

Cerisier kirjoitti...

Italo Calvinolla on pari muutakin mainiota kirjaa, omia suosikkeja ovat Halkaistu varakreivi ja Paroni puussa. Kannattaa tutustua jos et vielä ole ehtinyt lukea.

Tuulia kirjoitti...

Tohtori Sykerön taloudenhoitaja on Nirppu niminen hiiri :D

Siru kirjoitti...

Matkusteluista on ihana kuulla aina!
Ja jos Iittalan taika kiinnostaa, niin vielä ehtii osallistua mun blogissa olevaan kilpaan!

http://fashionlolita.blogspot.com/2009/12/iittala-giveaway.html

juliet xxx

Anonyymi kirjoitti...

Oletko siis täysin vegaani vai vain kasvissyöjä? Tarkemmin sanoen etkö siis syö mitään eläinperäisiä tuotteita (maitoa, munia, voita, juustoa, yms..) vai syötko kaikkia edellä mainittuja, mutta et lihaa?
Itse olen vielä toistaiseksi kasvissyöjä, eli syön kaikkia muita eläinperäisiä tuotteita mutten lihaa, (olen toki yrittänyt ostaa enimmikseen luomutuotteita).
Sitä vain haluaisin kysyä, että kuinka hyvin vegaanina pärjää?
Ja anteeksi suorasukaiset kysymykseni en vain nyt jaksa niin hyvin muotoilla. :)

aya.brace@gmail.com kirjoitti...

jotenkin ihana fiilis näissä jutuissa! sangria ja shoppailu boikotti ja soija: I feel u :D

esme and the laneway kirjoitti...

I have no idea what you have written, but I LOVE your outfits! I love the shape of this skirt!

Anonyymi kirjoitti...

"winda sanoi...
Tohtori Sykerön taloudenhoitaja on Nirppu niminen hiiri :D "

Hei, nyt on pakko korjata. Tohtori Sykerön taloudenhoitaja on neiti Nokkonen. Nirppu on kyllä Tohtori Sykerössä esiintyvä hiiri, mutta asuu ihan kolossaan tohtori Sykerön talossa, eikä todellakaan hoida mitään taloutta. Ennemminkin sotkee...

- Vanhus

Anonyymi kirjoitti...

Me lukijat tahdomme nirppu-postauksen! <3__<3

Anonyymi kirjoitti...

Minkä rotuinen Nirppu on?:)entä väri?

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, sulla on kyllä sen verran valtavan oloinen vaate- ynnä kenkävarasto, että en ihmettele että ostoboikotti ei tuota tuskaa BD.. Mutta ihan jees silti.

Hauskaa joulunalusaikaa!

milaina kirjoitti...

huh, tuo soijaruoka houkuttaisi kovasti :)) itselläni soijailut ovat jääneet siihen, että se maistuu ihan tolkuttoman pahalta, paitsi jugurtteina. toivottavasti tuota saisi ostettua myös täältä :o

Anonyymi kirjoitti...

En huomannut kun vasta tänään että sä oot palannut bloggailemaan. Ihanaa :D

Musta ois kiva kuulla lisää sun Euroopan vallotuksesta. Haluaisin tehdä saman, mutta musta tuntuu että se itse rohkeus vielä puuttuu. Elän toivossa että se rohkeus ilmestyis itestään ens kesään mennessä - jos sitä pääsis vaikka viikon reissulle Saksaan. :D

Me kirjoitti...

Ähhh, i know noi pitkät työviikot, mulla just menossa semmoinen :), mut rahaahan se tietää!!
OOn siis kerrosta yleempää töis ;)

Anonyymi kirjoitti...

oiii, kerro ehdottomasti lisää tuosta euroopan valloituksestasi! matkustelu on erityisen lähellä sydäntäni. ja plussaa sulle, että olet vähentänyt shoppaamista. nykysisin kaikki on niin järjetöntä kuluttamista, että pää ihan menee pyörälle. itse ajattelen, että mielummin hyviä kokemuksia elämästä kuin mielettömät vuoret tavaraa lojumassa nurkissa. ei tavara loppujen lopuksi onnelliseksi tee, vaikka kaupassa ihanat kengät huutelisi mitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot ihana mangatyttelii!!!!! =)))) ja söpö nimi NIRPPU!oot söpö ja söpöi muhkeita hameita ja ihanan värikäs tyyli. itseäni harmittaa kun pukeudun niin tylsiin väreihin mutta tuntisin oloni vieraaks värikkäissä mutta sulle sopii NIIN hyvin

HEIDI kirjoitti...

anonyymi: Oon vegaani siinä suhteessa, etten itse koskaan osta mitään eläinperäistä. Mutta viimeksi taisin pari kuukautta sitten syödä mummon tekemää synttärikakkua - musta olisi ollut aika kohtuutonta olla syömättä. Joten sen sortin vegaani/vegataristi, ehkäpä jotain siltä väliltä!

anonyymi: Nirppu on hyvin itsepäinen hermeliini! Ja värinhän näkee tuosta muutamaa postausta alempaa, en osaa sen tarkemmin kuvailla kyllä '__'

Sipriina: Stalkkasin sun blogia ja oot vissiin kenkäosastolla, mikäli yhtään oikein ymmärsin. ?___? Ootko tykännyt olla siellä?

Anonyymi kirjoitti...

Matkustuspostaus tänne ja nyt, kiitos! :)

Me kirjoitti...

Juu olen kenkäosastolla, kyl mä joo oon tykännyt olla siellä. :)
Kovasti odottelen keväänkenkiä, sais kaikki saappaat pois...
ja siinä tulee itelleekkin semmonen ihana olo, kevät ja kesä!!!

Anonyymi kirjoitti...

kannattaa laittaa purun sijasta sanomalehtee häkin pohjalle ni ei oo sitä puruu joka paikassa, meillä ainaki toimii : )

Pauliina kirjoitti...

Ihanaa, että yksi lempibloggaajistani on myöskin alkanut boikotoimaan yletöntä shoppaamista. Juurikin kyseinen epäeettistinen & epäekologisten tusinarättien hamstraus sai minutkin pois bloggaamisen parista.